12/5: Lesegruppe

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

Het was een klein clubje wat aanwezig was op de laatste lesegruppe voor de zomervakantie, maar we hebben het wel naar de zin gehad. We bespraken het boek «Alt inkludert» (Alles inclusief) van de noorse schrijfster Marit Eikemo. Emma zou een uittreksel maken maar die meldde zich op het laatst af en nam Gunnhild dit voor haar rekening. Kari-Pauline vertelde over de schrijfster en had ook een heerlijke schaal met fruit mee.

DSC_0638

Het boek is een tragi-komisch verhaal. Een moeder en dochter staan op de stoep van hun nieuwe huurappartement zonder ook maar iets van spullen bij zich te hebben; enkel een eigen koffer hebben ze bij zich. Je komt niet te weten waar ze vandaan komen, welke voorgeschiedenis ze hebben en ook niet waar ze naar toe gaan en waarom ze juist daar terecht zijn gekomen waar ze nu staan. In elke buurt hadden ze op kunnen duiken. Je wordt bekend met ze maar ondanks dat blijven ze anoniem. Apart geschreven boek.

DSC_0640

De volgende keer lezen we twee boeken van de noorse schrijver Knut Hamsun: «Victoria» en «Pan». Victoria is verfilmd, die werd een keer in de bioscoop in ons dorp gedraaid.

Janet