4-9/4: Drukke diversiteiten

Geen foto’s.

2016

Een afwisselende drukke week ligt achter ons. Maandag was ik vrij. ’s Avonds had ik een voordracht voor de UKS = Ungdoms Kommunestyret, oftewel de Jongeren Gemeenteraad. Een raad voor jongeren die ook in politieke zaken gehoord wordt en zaken behandeld. Vervolgens had ik zelf een vergadering van de gemeente. Aansluitend ging ik gelijk door naar de Rotary waar ik bij de bestuursvergadering aan kon sluiten.

Dinsdag was ik ook vrij. Ik ben toen Byrg Kompetanse in Stranda geweest waar Gert werkt. Hij heeft het daar heel erg naar de zin. Het was leukom daar geweest te zijn en kennis te maken met zijn collega’s en zijn werkplek.

Woensdag heb ik in het ziekenhuis gewerkt.

Donderdag, vrijdag en zaterdag heb ik in de winkel gewerkt. Dondardagavond heb ik loten verkocht voor de jaarlijkse Ørskogdagene, een heel weekend in mei waarin er diverse acitiviteiten plaatsvinden in ons dorp. Daar is geld voor nodig en dat komt binnen door verkoop van loten. Ik heb altijd dezelfde route in de gemeente. Opvallend was dat er dit jaar veel minder loten werden gekocht dan andere jaren. Dat hadden andere lotenverkopers ook aangegeven. Op dit moment zijn de tijden niet goed in Noorwegen door de lage kroonkoers en stijging werkeloosheid.

Janet