1-3/4: Met Arn naar Jønsbu

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

Eindelijk weer eens een weekend naar Jønsbu. Dit keer namen we Arn mee. Hij had zich er al heel lang op verheugd, volgens zijn moeder. En het poppetje Zippeline, wat hij op vrijdag van school mee gekregen had, ging ook mee. Het poppetje gaat om beurten met een kind op vrijdag mee en op maandag vertellen ze dan wat Zippeline allemaal mee heeft gemaakt.

DSC_0460

We moesten met de sneeuwschoenen omhoog, want door de verse sneeuw de dag ervoor was er op die hoogte ook weer het nodige bijgevallen. Gert kookte een lekker maaltje en Arn ging die avond op tijd naar bed.

Zaterdag ging Gert naar de winkel en bleef ik met Arn in Jønsbu. We zouden een wandeling gaan maken naar Ringsetseter. Ik had Arn verteld dat dat een trollenhut was. Daar was hij de dag ervoor al heel erg mee bezig: wat is dat voor hut, zou de trol wel thuis zijn, wat eet hij dan en wanneer gaan we erheen? Toen ik hem ‘s nachts uit bed haalde om een plas te doen zei hij zelfs slaperig: «Hoelaat gaan we morgen naar de trollenhut?».

Het ontbijt liet hij zich goed smaken: boterhammen met gekookt ei en kaviaarpasta. En toen eindelijk konden we dan gaan. Het gaat aanvankelijk steeds omhoog en hij vond het eerst maar niks, maar toen ik hem wees op de rode stippen die we moesten volgen die her en der op de bomen waren aangebracht, was zijn interesse gewekt en ging hij als een speer. Bij het open veld was Ringsetseter te zien en dat motiveerde ook.

DSC_0463

Trollenhut Ringsetseter op de achtergrond

Bijna aangekomen moesten we uiteraard even in het boekje onze namen schrijven. Normaliter kun je bij de postbus staan maar nu moesten we er op onze knieën bij. Dat geeft aan hoeveel sneeuw er ligt.

DSC_0465

Vervolgens ging het door naar de de trollenhut. En nu begon Arn het toch wel wat eng te vinden… Op een veilige afstand bleef hij staan om mij voor te laten. Ik bonkte op de deur, een paar keer, maar geen reactie. Niemand thuis (er is nooit iemand thuis 🙂 ). Toen durfde Arn ook te komen.

In de keuken van Ringsetseter

In de keuken van Ringsetseter

We hebben binnen een boterham gegeten met gebakken ei en ik heb chocolademelk gemaakt. Hierna gingen we weer hutwaarts.

DSC_0470

Daar hebben we ons vermaakt met het voeren van de vogels en met een vogelboekje, waar ook een geluidsband geintegreerd is van elke afzonderlijke vogel. Dit vond Arn super-interessant. Gert kwam toen ook zo ongeveer terug van de winkel.

Zondag probeerden we wat langer uit te slapen maar dat konden we vergeten: Arn was al vroeg wakker. Hij kwam toen bij ons liggen maar hield zich wel stil. Maar ja, uitslapen was er niet bij.

DSC_0472

Gert heeft na het ontbijt aanmaakrolletjes gemaakt voor de kachel, waar Arn mee heeft geholpen. Daarna buiten, in mooi zonnig weer, in gesmolten kaarsvet gelegd.

DSC_0474

Het werd toen zo onderhand tijd om naar huis te gaan. Om te zorgen dat ik Jønsbu op kon ruimen en schoon kon maken heeft Gert zich verder om Arn bekommert. Hij kon in de pulk liggen die door Gert werd voortgetrokken. Daar had hij veel plezier in 🙂

DSC_0475     DSC_0477

In de loop van de middag naar huis. Ik leverde Arn af bij het kinderdagverblijf. Daar was een open dag voor ouders en kinderen en waar de ouders en zusjes van Arn ook waren.

Thuis hebben we nog een tijdje in de tuin gewerkt en toen was het weekend al weer om.

Janet