31/3: Sneeuw en Leesgroep

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

De dag dat we terug kwamen van Nederland was het koud en toen we de volgende dag wakker werden was de wereld weer wit van de sneeuw. Iedereen heeft eigenlijk zin in de lente maar we weten dat het nog vroeg is, dat maart zijn staart roert en april doet wat hij wil. Dus nogmaals sneeuw verwonderd osn niet. We hebben midden mei nog wel eens sneeuw gehad, maar dat is uitzonderlijk. Dus dit was het uitzicht toen we de gordijnen openden.

DSC_0453     DSC_0453

‘s Avonds had ik leesgroep. We hadden het boek «Elisabeth er borte» (Elisabeth is verdwenen) van Emma Healy gelezen. Het boek is beschreven als een detectiveroman, maar we beschouwden het eerder als een gewone roman, waar dan «toevallig» een moord in is gepleegd. Maar het kan ook als vakliteratuur gelezen worden, want het thema wat met name naar voren komt is dementie: de hoofdpersoon is op constant op zoek naar haar vriendin Elisabeth, en vertoond in toenemende mate vergeetachtigheid. Het is een boek wat sommigen niks vonden terwijl anderen het juist erg goed vonden. Ik vond het interessant om te lezen.

appelsinkake

Ik heb slechts 1 foto gemaakt: van een heerlijke sinasappel-chocolade cake die Vigdis mee had genomen. Die was zo ontzettend lekker dat ik gewoon vergeten was om meer foto’s te maken. Past wel bij het thema van het boek 🙂

Het volgende boek wat we gaan lezen is van de noorse schrijfster Marit Eikermo: «Alt inkludert» (Alles inclusief).

Janet