15-17/2: Werk, cultuur, meeting

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

Er zijn veel zieke collega’s op mijn werk. Dat maakt dat ik relatief veel kan werken op de dagchirurgie. Omdat de winkel donderdag en vrijdag open is kan ik alleen de eerste drie dagen van de week werken. Ik probeer zoveel mogelijk aan te nemen. Maar omdat de winkel ook op zaterdag open is blijft er niet veel van het vrije weekend over. We moeten op termijn maar eens zien hoe we dat verder gaan doen.

Maandagavond had ik een vergadering van de gemeente, de eerste in het nieuwe jaar. Doordat ik niet meer in de gemeenteraad zit merk ik dat ik vele meer vrije tijd heb 🙂 Heerlijk eigenlijk!

Na de vergadering ging ik naar de Rotary club. Daar sprak ons Rotarylid Åse Kristine ove rhaar reis naar India. Zij heeft sinds vele jaren daar twee kinderen financieel ondersteunt, via een organisatie die „India’s barn“ heet (Kinderen van India). Zij wilde na al die jaren met eigen ogen zien hoe het nu met de, inmiddels volwassen, kinderen gaat. Het werd een hele interessante voordracht, met veel foto‘s. Het is duidleijk dat haar financiële bijdrage geholpen heeft; zowel het kind zelf als ook de directe omgeving. Åse Kristine had daarnaast ook twee schriftelijke presentaties van twee meisjes bij zich waar men ook mensen voor zoekt die ze financieel wil ondersteunenen. We gaan kijken of wij één van deze gaan steunen.

Dinsdagavond had ik koor. Altijd leuk! Woensdag ging ik naar een theatervoorstelling in het dorpshuis. Een voorstelling die „Hallo Hallo!“ heet en door twee jonge vrouwen uit Bergen werd gespeeld. Het verhaal gaat over twee zussen, Ebba en Polly, die een sterke band met elkaar hebben en op oudere leeftijd terugkijken op hun leven. In de voorstelling werd ook veel muziek gebruikt. Na de voorstelling was het mogelijk om een kopje te drinken met een stukje cake of taart erbij. Ik had beloofd ook een taart te bakken en te helpen met het klaarzetten van kopjes, koffie, thee en bakwerk.

Hierna ging ik door naar de sporthal, waar op de eerste verdieping de nieuwe jongerenclub geopend werd. De jongeren hebben altijd een club gehad waar men elkaar kon ontmoeten maar van de vorige ruimte was de huur opgezegd omdat er ieta anders in zou komen. Hierna hebben de jongeren erg lang zonder ruimte gezeten en is er uiteindelijk een nieuwe gevonden, in de sporthal. En deze werd 17 februari geopend.

08

De ruimte ziet er goed uit, maar moet zeker her en der nog aangekleedt worden. Er is een aparte filmruimte, ruimte met tv en zitruimte.

04     05

06

De officële opening bestond uit het houden van de kortste speech ooit gehoord J en het doorknippen van een lint. Hierna kon men naar hartelust eten van pizza die door een plaatselijk bedrijf gesponserd was.

07     09

En als laatste deze dag was er een vergadering van de partij. En hierna naar huis om even languit op de bank te gaan.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *