13-14/2: Arn komt logeren

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

Nu we een goede relatie hebben opgebouwd met Arn en zijn ouders vonden we het tijd om hem eens bij ons te laten logeren. Hij had er volgens zijn moeder heel erg veel zin in. Zaterdag kwam zij hem bij de winkel afleveren.

01

Bij thuiskomst zijn we begonnen met een taart te bakken, die bestemd is voor zondag. Daarover later meer. Arn ging ijverig aan het werk en genoot zichtbaar. Wat zijn aandacht ook trok was het roeiapparaat in de kelder. Daar heeft hij heel wat «baantjes getrokken».

02

Arn is een gemakkelijk ventje. Geen problemen met eten, lust vrijwel alles. Gert had lekker gekookt: pasta met saus en komkommersalade. Hij at er goed van! Tegen kwart over zeven gaf hij zelf aan moe te zijn en heb ik hem naar bed gebracht. Daar nog een verhaaltje voorgelezen waarna hij al ras in slaap viel. Hij heeft heel goed doorgeslapen, tot wel acht uur. Voor ons ook fijn want dan konden wij op de zondagmorgen ook wat langer blijven liggen.

03     04

Na een goed ontbijt met gebakken ei gingen we naar buiten. Het was prachtig mooi weer, maar wel koud.

05     09

We hebben een wandeling bij de boothuisjes en langs het strand gemaakt.

06     07

Prachtig uitzicht over de fjord en de bergen. Er is ook altijd wel wat spannends te vinden langs de waterkant.

08     10

Via de voormalige priesterwoning en Elvastien (wandelpad lang de rivier) zijn we weer terug gelopen naar huis.

11     12

13     14

Nog even bij de gerestaureerde watermolen langs.

15

We besloten om bij Fjellstova een lunch te nuttigen. Hierna hebben we de auto door de wasstraat gehaald en dat is niet alleen voor volwassenen een leuke belevenis: Arn vond het superspannend.

16

Hierna gingen we naar het dorpshuis Daar vind de jaarlijkse «UKM» plaats: «Ungdoms KulturMønstring». Jongeren in verschillende leeftijden kunnen optreden met zang, muziek, dans, schilder-, foto- of tekenkunst. Men meldt zich hiervoor per gemeente aan. Er is een officiële jury die kandidaten uitkiezen die zich vervolgens verder kwalificeren naar de provinciale UKM. De taart werd afgeleverd in de keuken, maar we hadden er alvast een klein stukje van geproefd. Lekker 🙂

DSC_0356

Het werd een leuke middag met allerlei optredens van voltallige muziekbands tot een kleine danseres; maar meest zangeressen. Ook was er een tentoonstelling met tekeningen, schilderijen en foto’s.

17

In de pauze namen we uiteraard een lekker taartje.

DSC_0355

Aan het eind van de middag kwam iedereen naar voren en kreeg men een diploma voor deelneming uitgereikt. Het werd een leuke middag en na afloop heb ik Arn weer thuis gebracht. Ik kreeg een dikke omhelzing als dank 🙂

Janet

Een gedachte over “13-14/2: Arn komt logeren

  1. mary

    Wat leuk en wat heeft hij het naar zijn zin. Prachtig hoor om dat te kunnen doen voor hem en zijn ouders.
    En… natuurlijk ook gezellig!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *