11-12/1: Cursus van Hanen

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

Voor ik meer over dit onderwerp ga schrijven will ik melden dat er bij de vorige weblog meer informatie is toegevoegd van onder andere opening van de „gapahauk“.

Deze dagen had ik een cursus, van lunch tot lunch. De cursus werd georganiseerd door de organisatie „Hanen“ (De Haan), waar Stolt Mat ook lid van is. Het thema was „Fotografie en design in je bedrijf“ en werd gehouden bij Hakkalegarden in de gemeente Vanylven. De boerederij is bekend vanwege de verschillende dieren en activiteiten die er gehouden worden en is met name geliefd bij families met kinderen.

02     03

We werden welkom geheten door Aina op de bovenverdieping van een nieuw gebouwde schuur. Via dike glasplaten in de vloer kun je kijken naar de verdieping beneden.

04     05

De tafel was mooi gedekt en we kregen een overheerlijke hamburger te eten gemaakt van vlees van schots hooglandvee. Daarna kregen we een rondleiding over de boerderij.

07     06

‘s Middags begon de cursus die gehouden werd door twee jonge vrouwen.

08     09

Het gebouw lag vlak aan de fjord en gaf een prachtig uitzicht over Stadlandet. ‘s Avonds was er een goede maaltijd met „spekemat“ als voorgerecht, baccalao als hoofdgerecht en ijs met koekjes als dessert.

12     13

Hierna reden we naar de overnachtingsplek, een camping met hutten. Ik deelde de hut met iemand anders. We waren moe en gingen direct naar bed.

11

De volgende dag kregen we eerst een rondleiding over de camping en kregen we te horen hoe deze ontstaan was. Vervolgens ging het weer naar Hakkalegarden waar de cursus werd voortgezet. Er werd meer informatie gegeven waarna we vervolgens foto’s konden maken van producten die we mee hadden genomen. Hier zie je een aantal voorbeelden.

14     15

18     21

20     19

Het was leuk om mensen te ontmoeten en om sommigen weer opnieuw ontmoet te hebben. Toch heb ik niet het gevoel dat de cursus me gegeven heeft waar ik behoefte aan had. Er werd eigenlijk veel te veel tijd besteedt aan dingen waar ik niet zoveel aan had. Daarnaast werd regelmatig het tijdsschema niet gevolgd waardoor er continu tijdspress was. Daarnaast werd er ook vele ingegaan op dingen die niets met het thema van doen had. Jammer. Hierdoor zal ik een volgende keer extra kritisch zijn mocht er weer een cursus gegeven worden.

10

Janet