7/1: Eetavond leesgroep

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

De eerste leesgroepavond ligt ook weer achter ons. Dit keer niet bij de bieb maar in de schuur van Kari Pauline. Daar hebben we een keer eerder een avond samen gehad. Ik ben wat eerder gegaan zodat ik Kari kon helpen met de tafel te dekken en alles om half acht klaar stond als de andere deelneemsters kwamen. Gunnhild had lekkere soep gemaakt, iemand anders had de wijn ingekocht, weer iemand had voor dessert gezorgd, ik had flatbrød uit de winkel meegenomen en zo had iedereen een aantal opgaves.

Elin, Vigdis, Gro, Åse Pernille

Elin, Vigdis, Gro, Åse Pernille en Emma

Elin, Vigdis en Gro

Elin, Vigdis en Gro

Kari Pauline, Åse Pernille en Brit

Kari Pauline, Åse Pernille en Brit

Het was buiten winter-koud, maar ik ben lopend gegaan, goed aangekleedt. Maar binnen was de ruimte al lekker opgewarmd. We hebben eerst soep gegeten en bijgekletst alvorens we overgingen tot de reden van samenkomen.

05    06

01

We hebben het boek „En vakker dag“ (Een mooie dag) gelezen van de Gunnhild vertelde over de franse schrijfster Anna Gavalda. Marit zou over de schrijfster vertellen maar zij was er helaas niet en heeft Gunnhild het overgenomen.

Gunnhild verteld over de schrijfster

Gunnhild verteld over de schrijfster

Brit had het maken van een uittreksel voor haar rekening genomen. Dit deed ze op humoristische wijze.

09    08

We waren snel klaar met het boek van Gavaldi: iedereen was het erover eens dat het een weinig interessant boek was om te lezen, om verschillende redenen. Hierna aten we het dessert: de fameuze en beroemde noorse „karamelpudding“, met slagroom. Dat ging er beter in dan dat het boek dat gedaan heeft.

Het volgende boek wat we gaan lezen is „Miniatyrmakeren“ van de engelse schrijfster Jessie Burton. Het boek is ook in het nederlands vertaald en heet „Het huis aan de Gouden Bocht“. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam in 1686/7 en de historische roman is gebaseerd op het leven van Petronella Oortman, de koopmansvrouw wier fameuze poppenhuis een pronkstuk is in het Rijksmuseum (ben je daar eens op bezoek….).

Janet

2 gedachten over “7/1: Eetavond leesgroep

  1. Jennie

    En dat boek (Huis in de gouden bocht) heb ik zelf. En ook gelezen. Kunnen wij het ook gaan bespreken

    1. Janet

      Doen we Jen! Maar ik ben nog niet in het boek begonnen. Veel pagina’s en kleine letters…. Dat demotiveert me al bij voorbaat 🙁

Reacties plaatsen niet mogelijk.