24-26/12: Kerst in Jønsbu

2015

Klik op de foto’s om te vergroten.

De kerst hebben we in Jønsbu doorgebracht. Op de dag voor kerst hebben we de winkel nog een paar uur open gehad en er werd door sommigen “op het nippertje” nog wat kerstcadeaus gekocht en inkopen gedaan. Nadat we deur dicht hadden gedaan reden we op tijd naar Jønsbu. We konden, tegenstelling tot de laatste keer dat we er waren (12/12), met de auto omhoog. Er lag helemaal geen sneeuw meer, geen witte kerst, dus geen sneeuwschoenen onder en pulk meeslepen.

Kerstavond hebben we rustig doorgebracht. Gert had wel wat speciaals gemaakt maar het werden kleinere hapjes. Geen uitbundige maaltijd dus. We hebben gelezen, geschreven en het rustig aangedaan.

We dachten dus dat het geen witte kerst zou worden, maar dat werd het dus wel: in de nacht op 1e kerstdag begon het te sneeuwen. Dat gaf toch net dat extra kerstgevoel. Jønsbu ligt er dan ook gelijk mooi bij, vind ik.

01     02

Ik heb die dag een tochtje gemaakt naar Ringsetseter, op de sneeuwschoenen die we wel mee hadden genomen.

Ringsetseter

Ringsetseter

04

De brug over de rivier. Het water buldert er door.

Gert heeft ’s avonds een klein vuurtje gemaakt, op een groot stuk houtblok.

05

Het heeft nog fijn doorgesneeuwd en de volgende dag lag er een mooi laagje op de dennenbomen. De takken lijken op lange klauwen.

06     07

Met reden dan weliswaar in de herfst omhoog, maar op 2e kerstdag moesten we in de winter weer naar beneden. En dat heeft met name Gert nog wel wat kopzorgen bezorgd, want krijgen we deze volbesneeuwde auto naar beneden?

08

Ik zag het niet zo somber in: we hebben wel eens eerder verrassende sneeuwval gehad, met veel meer sneeuw. En onze Yeti heeft ons nog nooit in de steek gelaten. In de middag hebben we de spullen ingepakt, de auto ingeladen en daar gingen we. Ik liep voorop. En het ging uitstekend. Alleen even eng bij het stijlste stuk. Maar gelukkig lag er oder de sneeuw geen ijs!

09

Op zich hadden we wel langer in Jønsbu willen blijven maar ’s avonds was er een feest in het dorpshui. En aangezien gert voorzitter van het bestuur is en hij er sowieso heen moest, zijn we naar huis gegaan en hebben een gezellig feestje gehad.

Janet