19/12: Kerstconcert en lysthus

2015

Klik op de foto’s om te vergroten.

De hele middag werd er gewerkt aan de voorereiding van het kerstconcert met Magne Fremmerlid. Hij was degene die het organiseerde en wij hielpen waar nodig. De scene werd opgebouwd met koortrappen, stoelen klaargezet voor de leden van Ørskog Brass, geluid getest, etc.

Om half drie moesten we er zijn om de stembanden „op te warmen“. Omdat onze dirigent niet op tijd aanwezig kon zijn heb ik het voortouw genomen om oefeningen te doen om de stem op te warmen. Ik moest het koor helaas ook informeren dat Magne niet kon zingen. Hij was al een week ziek geweest en had al diverse concerten af moeten blazen omdat hij zijn stem kwijt was.

Dat was natuurlijk erg jammer! Het was een teleurstelling, maar zijn vrouw, Charlotte Fongen, een bekende noorse sopraan, zou hem vervangen waar dat kon. Magne zou het concert dan gaan leiden. ’s Middags zorgde hij voor delaatste details.

Magne legt de laatste hand aan de details

Magne legt de laatste hand aan de details

Ook Jon, onze dirigent, was ziek. Hij kon al een aantal oefenavonden niet komen om die reden en had hij een vervanger geregeld. Dat was de dirigente Ioana Precub, oorspronkelijk uit Roemenië. Doordat zij twee keer met ons geoefend heeft waren we bekend met haar manier van dirigeren.

Pål, Terje, Odd, Hans Arne en Kjell zijn content met hun nieuwe vlinderdasje

Pål, Terje, Odd, Hans Arne en Kjell zijn content met hun nieuwe vlinderdasje

Het oefenen ging niet zo heel goed, maar het concert zelf ging echt geweldig! We zongen een aantal nummers a’cappela, een paar nummers met Ørskog Brass en een aantal met Charlotte. Ook waren er verschillende nummers waar het publiek mee kon zingen. Het concert werd goed bezocht, circa 250 betalende personen. We kregen zeer goede en positieve reacties.

Eerst een glaasje glühwein drinken in de huiskamer

Eerst een glaasje glühwein drinken in de huiskamer

Nadat het concert afgelopen was gingen we naar Marit en Reidar, waar we traditiegetrouw kerst vierden in hun tuinhuisje. Dit was de zesde keer dat wij er waren. Hier is de vorige weblog erover te lezen. Helaas was er dit keer geen sneeuw. Altijd komen dezelfde personen dus we hebben elkaar aardig leren kennen.  Het werd voor sommigen een laterjte. Ik ben rond half twee naar huis gegaan. Gert kwam een uurtje later.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *