19/10: Rotary – Kristin Maridal

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Op de wekelijkse Rotary-avond hadden we deze week bezoek van Kristin Maridal. Haar man was ook aanwezig.

01

Kristin is journalist en schrijfster van de roman „Love deg aldri“ (Beloof je nooit). Zij is ook bekend van het tv-programma „Ingen grenser“( Geen grenzen), waar een groep (10-12) lichamelijk gehandicapten onder begeleiding een maand durende tocht maken in de noorse bergen. Ze hebben ondanks hun handicap een grote wens om te bewijzen dat ze wilskracht en doorzettingsvermogen hebben en dat hun handicap geen hindering hoeft te zijn om tochten te maken die niet-gehandicapten ook kunnen maken. Maar zij zijn in grote mate afhankelijk van elkaar: de ziende moet de ogen van de blinde zijn en de lopende moet de persoon in een rolstoel vooruit duwen en trekken. Het is een ongelofelijk prestatie die deze groep mensen maken, waarin bewezen kan worden dat het onmogelijke mogelijk is. En Kristin was in 2013 één van hen. Haar handicap is dat zij chronisch zeer grote pijnen heeft nadat zij vele jaren geleden betrokken is geweest bij een auto-ongeluk en haar nek heeft gebroken.

03

Met groot enthousiasme vertelde Kristin nu over haar boekproject. Deel I van een trilogie is klaar en te koop in de winkels. Ze vertelde over de uitdagingen die zijn als schrijfster tegenkomt, ook als het gaat om het vinden van een goede uitgever en goede verkoopkanalen.

„Love deg aldri“ is een drama over de jonge Karen en drie generaties vrouwen in een mijnengebied die hoofdzakelijk door mannen wordt gedomineerd. Het is een historie over politieke en sexuele bewustwording uit de jaren 60 van de vorige eeuw, tot aan vandaag; over plotselinge dood, wegtrekken van mensen uit een kleine gemeenschap, schuld en schaamte en de sterke band tussen twee zussen.

02

Het werd een zeer interessante avond en Kristin was een goede vertelster. Na afloop was het mogelijk om het boek van haar te kopen, wat we natuurlijk gedaan hebben.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *