9-12/10: Nederland en Jønsbu

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Gert is een weekend naar Zutphen in Nederland, met een groep van circa 30 mannen uit het dorp. Harry uit Zutphen, nu wonende in ons dorp, organiseert dit al een aantal jaren. Elk jaar gaat men er naar toe om deel te nemen aan het Bokbierfestival. Door sommigen wordt er al een heel jaar lang naar toe geleefd. Voor Gert is het de eerste keer dat hij mee gaat. Omdat ze ‘s zondags als Vikingen verkleedt gaan (ze moeten toch laten zien dat ze uit Noorwegen komen?) heeft hij een speciaal vikingpak gekocht. De muts die hij gemaakt heeft (zie deze weblog) wordt overigens afgewisseld door een soort van keppeltje, gemaakt van hertenleer. Om zijn buik draagt hij een riem van hetzelfde materiaal met daaraan een zakje waarin hij zijn portemonnee en mobiele telefoon in kan doen. Stoer 🙂

Gert Viking

Jennie stuurde een foto van klein artikeltje die in de Stentor stond:

Harry krant

Ik ben naar Jønsbu geweest. Het is met Gert altijd fijn om daar te zijn maar af en toe een weekend alleen vind ik ook heerlijk!

01

Het werd wel een beetje een „verknipt“ verblijf want zaterdag ga ik terug naar Sjøholt en zondag ga ik naar Stranda om een bergtopje te doen, waarover later een eigen blog. De avonden vermaak ik met schrijven en lezen. Ik lees deel 7 uit van een serie wat geschreven is door onze buurvrouw. Hierna ben ik begonnen in het boek van de leesgroep. Prachtig boek! Mooi geschreven, met historische details en met humor.

Er zijn veel mensen die in hun hut verblijven. Dat is meestal zo als het herfstvakantie is, zoals deze week het geval is. Ik blijf tot maandag. De „grote uitkeer“ is op zondag dus ik was de nacht van zondag op maandag bijna helemaal alleen in het huttenveld.

Maandag na thuiskomst heb ik aardappels gerooid die ik naast het huis had gepoot: pimpernel en „amandelaardappels“, een smaakvolle smalle ranke aardappel, gevormd als een amandel.

mandel og pimpernel kopi

De kaarten die we besteld hebben voor in de weinkel hebben we ook binnen gekregen. Prachtige mooie kaarten met schitterende tekeningen!

kaartenrek     ønskekort

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *