27/9: Cecilia Bartoli

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

 Cecilia

Zondagmiddag vlogen we naar Oslo omdat we ‘s avonds naar een concert zouden gaan van de mezzosopraan Cecilia Bartoli. We hebben eerder een concert van haar bijgewoond (Sacrifisium). Dat was in het operagebouw. Dit keer een concert in het concertgebouw.

 DSC_2736

Cecilia is een heel „gewoon“ mens met een bijzonder uitzonderlijke stem. Ze weet de toehoorder te vangen met de timbre die ze ten gehore kan brengen. Het werd een prachtig concert met mooie barokke nummers. Erg afwisselend. Grappige details, leuk samenspel met dirigent en overige muzikanten maakten het ook tot een soms humoristisch optreden. Onder andere kwam ze een keer op met een cape van dunne stof. Die cape eindigde in een enorme sleep waar bijna geen einde aan leek te komen.

Op deze link kun je meer over haar lezen. Wil je eens een concert bijwonen dan raad ik dat ten zeerste aan. In Nederland kan dat op 14 december in het concertgebouw in Amsterdam 🙂

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *