1/7: StikkUT! Glomset

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Het was een warme dag vandaag. En Gert vroeg of we een StikkUT! tochtje zouden doen vanavond na het eten. Ja graag, daar zeg ik nooit nee tegen! Ik zocht een tochtje uit zonder Gert te zeggen welke. Dus schoenen aan, rugzak met koffie mee en rijden maar. Ik zei hem hoe we moesten rijden en we belanden in een buurgemeente, bij Glomset. Ik had een rondwandeling gekozen: Glomset – Nerstølen – Fjordamannsvegen – Glomset. Een wandeling van omstreeks 5 km/ 1,5 uur.

DSC_2291

Het was een prachtig gebied. Eerst deels over een grindweg waarbij we uitzicht hadden op Røyravatnet. Hierna ging het over de brug een rivier over en daar stond de postbus met de kode en gastenboek.

DSC_2294

Vervolgens ging het een natuurgebied in: „Ørnakken naturreservat“.

DSC_2298

Daar was het wat vochtig vanwege een veengebied, maar de route was goed gemerkt.

DSC_2301

We zaten steeds te kijken of we een plekje konden vinden, maar we vonden niks wat geschikt was voor dat doel. Tot we uiteindelijk bij een ander meer kwamen, Glomsetvatnet. Daar hebben we ons in het hoge gras gevleid met een prachtig uitzicht over het meer. Het was er zo stil, zo vreedzaam en zo idyllisch. Hier hebben we een hele tijd gezeten en genoten van de koffie, de rust en elkaar <3

DSC_2306

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *