19-21/6: Jønsbu en groentetuin

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Nadat zaterdag de winkel dicht ging, zijn we naar Jønsbu gereden. Daar waren we al een tijd niet meer geweest. Helaas kon het maar bij één nachtje blijven omdat we zowel zondag als maandag weer andere plannen hadden. Het was voor de verandering eens mooi weer! En het was fijn om er weer eens uit geweest te zijn. Heerlijk.

01

Gert heeft een groot deel van de avond buiten gezeten en heeft daarbij de barbecue gebruikt om iets warmte te hebben. We kwamen er achter dat er een zwart-witte vliegenvanger in het vogelhokje nestelde. De beide ouders vlogen af en aan.

03

Het nestje, wat een zanglijster in het vogelvoederhokje had gemaakt, hebben we er uit gehaald. Dan pas kan je goed zien hoe mooi het er aan de binnenkant uitziet. Door met de borst er steeds over te wrijven, maakt hij het met vochtig materiaal, zoals modder, glad.

02

We hebben gelezen en ik heb geschreven. Eigenlijk was één nacht veel te kort, maar omdat het eindelijk eens mooi weer was moest ik ook zeer nodig de groentetuin in. Door het slechte weer van de afgelopen weken is het gewoon niet leuk om daar aan de gang te gaan. Daarnaast hadden we ook veel andere dingen te doen ‘s avonds en kwam het er ook niet van.

04    01

Met het inzaaien van groente was ik natuurlijk veel te laat maar ik ben van mening „zet het er maar in dan zie ik wel wat er van terecht komt“. Ik heb zondag een deel gedaan en ben er maandag mee verder gegaan. Veel gespit dus mijn rug heeft te verduren gehad.

02    03

Maar nu staat het er allemaal in: capucijners, doperwten, sperziebonen, courgette, ijsbergsla, ruccola, bloemkool, broccoli, spitskool, boerenkool, wortel, rode bieten, snijbiet. En nu op hoop van zegen…

Janet