30/3: Wandeling naar de mijnen

2015

Klik om de foto’s om te vergroten.

DSC_1392

Vandaag was het prachtig mooi weer en heb ik een wandeling gemaakt naar de mijnen (gruvene) in de berg die achter ons huis ligt. De mijnen liggen op 350 meter hoogte. Niet hoog maar op sommige stukken wel steil, maar middels touwen kun je je toch een beetje vasthouden.

DSC_1391

Er zijn diverse mijningangen te zien. Maar je kunt ook nog andere tekenen vinden, zoals grote ijzeren wielen waar ijzeren kabels overheen liepen en de ijzerertswagentjes aan werden opgetrokken en neergelaten.

DSC_1390   DSC_1395

Een paar jaar geleden heeft er een concert plaats gevonden en zijn de bomen voor de mijningangen weggezaagd waardoor er een prachtig uitzicht kwam over ons dorp, de fjord en de bergen. En zijn de mijnen voor velen een geliefd plekje geworden om een tochtje naar toe te maken.

DSC_1393

Ons huis is ook te zien, in de rode cirkel (klik op de foto om te verroten).

met cirkel

Op moment dat ik deze log schrijf is het woensdag 1 april. En dat is geen grap. Wat ook geen grap is is dat het vandaag weer gesneeuwd heeft:

DSC_1404

Leuk begin van de paasdagen 🙂

Janet