27-30/1: Week met werken en møter

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Na de Scandinavische dagen gingen de dagen weer heen met werken en „møter“, zoals vergaderingen hier genoemd worden. Eigenlijk heel gewoon, terwijl er ook ups en downs zijn. Een down was dat vorige week de echtgenoot van een koorlid overleden was. Hij heeft zelf jarenlang in het koor gezongen maar was de laatste jaren al ziek en was opgenomen in het verpleeghuis. De familie had gevraagd of wij als koor op de begrafenis konden zingen. Dat wilden we uiteraard graag doen. We zongen „Vitae Lux“, een mooi rustig passend lied.

Na de begrafenis ben ik naar Ålesund gereden waar ik een avonddienst draaide op de dagchirurgie, officieel tot 19.00 uur, maar om 17.30 uur waren alle patiënten al uitgeschreven. Ik merk dat mijn been/voet nog niet normaal is en ik loop nog een beetje mank omdat met name de zijkant nog pijn doet. Maar het gaat al een stuk beter.

Jon en Heidi

Jon en Heidi

‘s Avonds hadden we onze normale kooravond. Daar konden we een nieuw koorlid begroeten: Heidi (alt)Ze vond het spannend maar ze heeft het heel erg naar de zin gehad. Alle andere koorleden ook want het werd een superfijne avond die voorbij vloog, waar de nieuwe dirigent Jon voor het merendeel debet aan was. Hij is geweldig!

Syng i kor

We zijn ook bezig met een campagne om meer leden te krijgen. daarvoor hebben we een folder samengesteld die we op diverse concerten uit gaan delen.

infomøte reform - Kopi

Woensdag 28/1 was er een informatie over de aanstaande gemeentelijke veranderingen. De huidige regering wil dat het aantal gemeenten in Noorwegen gereduceerd wordt van 428 gemeenten naar circa 100. Kort gezegd: de gemeenten moeten groter worden. De regering wil dit er door drukken. Wij zijn er als partij geen groot voorstander van en al helemaal niet als het door wordt gedrukt, zonder democratische processen. Met zo’n grote wijziging in de gemeentelijke organisatiestructuur is het belangrijk dat de inwoners van heel Noorwegen hun stem daarover uit kunnen brengen. De avond ging er nu om welk proces de gemeente gaat volgen. Er zal een clubje worden samen gesteld die dit uit gaat stippelen en diverse clubs waren opgeroepen om hierbij aanwezig te zijn. Ik zat er namens Ørskogkoret.

Direct hierna hadden we bestuursvergadering van de partij. In september zijn er gemeenteraadsverkiezingen en we zijn nu bezig om een lijst met namen samen te stellen waar op gestemd kan worden. Valt nog niet mee om er mensen op te krijgen, maar we gaan er rustig mee verder. De lijst moet 31/3 klaar zijn.

Ook zijn we bezig met het organiseren van een thema-avond, op 11/3. Dit doen we samen met de zusterpartijen in de vijf buurgemeenten. We hebben vier goede sprekers kunnen vinden onder andere de tweede waarnemende leider van de partij. Ik zal ook een voordracht houden.

Donderdag 29/1 heb ik weer een dagje in het ziekenhuis gewerkt. Dat ging goed, maar ik was blij dat ik een dag pauze er tussendoor had.

Vrijdag 30/1 zijn we naar Jønsbu gegaan waarover hierna een aparte weblog volgt.

Janet

2 gedachten over “27-30/1: Week met werken en møter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *