2/12: Kooroptreden en contract

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

jul2014

Het koor is druk bezig met inoefenen van de kerstnummers voor het kerstconcert op 20 december. Omdat we nog steeds geen vaste dirigent hebben krijgen we les van twee dirigenten tot die datum. De ene is Elise, die ons ook heeft geholpen tijdens het oefenweekend in november en die ons zal dirigeren bij het kerstconcert. De ander is Jon, die ook nog eens de chef is van Elise.

Jon Gorrie, onze nieuwe dirigent vanaf januari 2015

Jon Gorrie, onze nieuwe dirigent vanaf januari 2015

Jon komt oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland, maar heeft ook in de US, Oostenrijk en Zweden gewoond. Hij is kortgeleden aangesteld bij de cultuurschool in Ålesund en toen hij vernam dat wij een dirigent nodig hadden heeft hij contact opgenomen. Na een aantal gesprekken zijn we overeen gekomen dat hij onze nieuwe dirigent zal worden vanaf 2015.

1

En ons eerste optreden met hem was voor de oudsten in onze gemeente, zoals we elk jaar doen: de bewoners in het verpleeghuis en het verzorgingscentrum. De bewoners vonden het prachtig en Jon deed het leuk.

2

Hierna hebben we nog 1,5 uur geoefend. Maar eerst koffie drinken en daarna, ten overstaan van alle leden, hebben Jon en ik officieel het contract ondertekend waar weh et eens overwaren geworden. Na zo’n onrustig jaar met zoveel verschillende dirigenten vond ik het belangrijk dat alle leden hier getuige van waren.

Contract ondertekenen

Contract ondertekenen

Jon is, zoals ik al schreef, een geweldige dirigent. Zo optimistisch, zo vol humor, geeft veel complimenten („Wat een koor!!“) en geeft ons het gevoel dat we goed bezig zijn. Een erg prettige manier om les te krijgen. We zijn superblij en opgelucht dat we eindelijk weer een vaste dirigent hebben na een lange periode (lees: 1 jaar) van verschillende dirigenten. Dat brengt rust in de tent. En daar zijn we superblij mee want hij is echt een supergoede dirigent. Klein van stuk maar groot als dirigent 🙂

4

Janet

2 gedachten over “2/12: Kooroptreden en contract

  1. Jennie

    Goed nieuws inderdaad! Een dirigent die positief is ingesteld richting zijn koor: daar wil je extra je best voor doen!

    Reageren
  2. Janet

    Jon is gewoon zo ontzettend leuk! Hij doet me ene klein beetje denken aan Charlie Chaplin 🙂 Vanavond gaan we naar een concert waar hij zijn andere koor dirigeert: Aalesund Mandsssangforening. Een concert die gratis is maar met collecte voor een dementieproject. Prima doel!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *