2/12: Breuk na val van de trap

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Hoeveel spreekwoorden zijn er met het woord „ongeluk“? Best veel en die zijn op mij van toepassing:

Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Een ongeluk komt te paard en gaat te voet.

Geluk bij een ongeluk.

Een ongeluk komt zelden alleen.

Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde.

Zich een ongeluk lachen.

Komende vrijdag krijgen we bezoek van Marit en Reidar. Ik wilde het huis een beetje aan kant maken, maar ook al het huis een beetje in kerstsfeer brengen. Want hier in Noorwegen is uiteindelijk de advent begonnen en zijn de noren in de ban van kerstsfeer. Daar kunnen we niet achterblijven ook al vieren we Sinterklaas komende vrijdag.

De schoonmaak begon in de kelder. Daar staan schoenen die in de winter niet gebruikt worden en die wilde ik naar boven doen. Ik zet ze op de trap en ga de kelder verder schoonmaken. Ook staat er een wasmand met was wat gevouwen moet worden. Die draag ik naar de bovenverdieping waar ik in de kamer de was ga vouwen. Een deel van de was draag ik hierna in de wasmand weer naar de kelder. En daar op de vierde tree van de trap staan nog de schoenen die ik vergeten was dat die daar stonden en die ik niet zag omdat ik de wasmand droeg. En eer ik er erg in heb val ik van de vierde tree (een ongeluk zit in een klein hoekje). Mijn linkervoet krijgt een flinke oplawaaier en doet vreselijk veel pijn. Ik word er bijna misselijk en duizelig van. Ik kan er amper op lopen, maar probeer toch boven te komen. Ik denk maar aan twee dingen: Gert bellen en de sportschool afmelden waar ik me voor had opgegeven. Maar ik stuur hem eerst nog een sms (zie onderaan de pagina). Gert was al onderweg naar huis. Hij belt bij thuiskomst de artsenpost en daar kunnen we terecht.

02

Daar wordt mijn voet onderzocht, een verwijzing naar het ziekenhuis gestuurd voor een röntgenfoto, de voet in strak verband gedaan en in ijs verbonden en koop ik een paar krukken. Want ook al zou er niets gebroken zijn dan nog was duidelijk dat ik daar voorlopig niet op kon lopen. Zonder krukken ben ik dan helemaal nergens.

De linkervoet. De knobbel rechts op de foto is gebroken (het is de knobbel aan de linkerkant van de voet)

De linkervoet. De knobbel rechts op de foto is gebroken (het is de knobbel aan de linkerkant van de voet)

De voet wordt van alle kanten gefotografeerd en vervolgens moet ik me melden bij de orthopedische polikliniek. Daar krijg ik bericht dat er een breuk geconstateerd is. De arts heeft overwogen te opereren, maar ze proberen het met gips.

04

En dat ging er spoedig om heen.

05

Daar zat ik met het goede gedrag. Zes weken gips (Een ongeluk komt te paard en gaat te voet), geen sporten en vrijwel geheel afhankelijk van hulp van Gert. Voor een actief mens zoals ik is dit echt helemaal niks! Grr! Maar ik zal me er bij neer moeten leggen dat ik voorlopig niet veel kan, en me richten op datgene wat ik wel kan dan wat ik niet kan. Gert helpt me geweldig met alles! (Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde). En volgens sommigen die in dezelfde situatie hebben gezeten gaan die zes weken snel voorbij. Daar put ik maar troost uit. Voorlopig maar even met het voetje omhoog op de bank.

06

Eerst volgende week woensdag een controlefoto om te zien hoe het er uit ziet. En dan is er al een week voorbij 🙂

Geluk bij een ongeluk? Jazeker! Ik had ’s ochtends al de kerstboom opgezet 🙂

01

Een ongeluk komt zelden alleen. Vooralsnog gelukkig nog niet!! Want het had zo anders kunnen gaan.

Als de rust in huis weer een beetje teruggekeerd is laat Gert me zijn telefoonscherm zien waarop twee meldingen staan die ik hem gestuurd heb (op twee verschillende data):

01a

Toen was het spreekwoord “Zich een ongeluk lachen” helemaal op zijn plek en hebben we er ook hartleijk om gelachen 🙂

Janet

2 gedachten over “2/12: Breuk na val van de trap

  1. Jennie

    Och arme! Een klein gelukje verzacht een tegenvaller, want er wordt fenomenaal met je meegeleefd. Dat doet je vast en zeker goed.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *