28-30/11: Jønsbu

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

De maand november en december staan in het teken van verschillende vergaderingen, vooral van de gemeente en de partij: gemeenteraadsvergaderingen, bestuursvergadering van koor, jaarvergadering van de politieke partij. Elke avond wel wat, naast de gewone vaste avonden zoals koorzang. Vrijdag heb ik nog een dag in het ziekenhuis gewerkt en daar was het loeidruk, amper tijd voor pauze en over gewerkt. Daarom was het fijn om weer een weekend in Jønsbu te zijn.

Uitzicht vanuit ons huttenraam

Uitzicht vanuit ons huttenraam

We kwamen in donker aan en zagen dat de electra functioneert bij een paar hutteneigenaren die thuis waren. Wij hebben hier niet aan meegedaan omdat wij ons prima redden met ons zonnepaneeltje en tevens zien wij de noodzaak er niet van in. Maar anderen dus wel. Probleem is dat wij geconfronteerd worden waar we niet om gevraagd hebben: onze bovenbuurman heeft zo’n enorm fel licht dat het licht over ons eigendom dchijnt. Doordat hij ook al zoveel bomen heeft gekapt zodat er een snelweg is onstaan, houden evt. bomen het licht niet tegen. Zeer irritant!

2

Zaterdag heb ik een wandeling gemaakt naar Ringsetsætra. Er lag een beetje sneeuw en de rivier was deels bevroren. Na in he thuttenboek geschreven te hebben ben ik weer terug naar Jønsbu gegaan. Daar hebben we gelezen en geschreven.

Ringsetsætra

Ringsetsætra

Zondag op tijd naar huis. In de middag zou in het dorpshuis de jaarlijkse gmeentelijke prijs uitgereikt worden, en de organisatie die de prijs gewonnen heeft had ik voorgedragen als een goede kandidaat: Ørskog Bygdekvinnelaget. Zeer verdiend!

4

‘s Avonds zijn we naar de film geweest: „Chef“. Een erg leuke en humoristische film over een professionele chefkok die, na een publieke woordenwisseling met een voedselcriticus, stopt met zijn baan bij een populair restaurant en terug keert naar zijn geboortestad Miami. Daar koopt hij een eetwagen zodat hij dat eten kan maken wat hij graag wil maken. Op die weg neemt hij zijn zoon mee die allerlei meldingen plaatst op Twitter zodat de klandizie met sprongen omhoog gaat. Een erg leuke film, maar vreemd dat er maar 9 mensen in de zaal zaten.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *