24-26/10: Jønsbu

2014

Een fijn weekend in Jønsbu. De herfst is goed in gang gekomen en is eigenlijk al bijna afgelopen: de bomen zijn aanzienlijk kaler geworden: de buurhutten kunnen we weer goed zien. Zaterdag was het goed weer.

01

We hebben een dikke boomstam geprobeerd te kloven, maar er zaten zoveel knoesten in dat het bijna onmogelijk was omdat met motorzaag of bijl te doen.Ook al gingen de kleinere dunnere stammetjes wel goed met de bijl.

02

We hebben daarom gebruik kunnen maken van een hydrolische klover van Ole Mindor kunnen gebruiken. Maar ook dat was geen succes. Dus we laten het er maar even bij.

03

Bladeren en takken van die boom (die door Thor eerder al geveld was) hebben we verbrandt. Dat ruimt lekker op.

04

Er zijn veel vogels in de buurt. Ze genieten enorm van de zonnebloempitten in het vogelhuisje en in het bakje aan de buitenkant van het raam.

06

We zagen voor het eerst ook een vlaamse gaai in het vogelhuisje. Daar hadden de kleinere vlieger groot respect voor.

05

We hebben kunnen lezen en schrijven. En zeker vanaf zaterdagavond toen het begon te regenen. Dan is het heerlijk om binnen te zitten waar de houtkachel lekker snort en warm is en de waxinelichtjes branden.

Zondagmiddag een beetje op tijd naar huis en ben ik naar de sportschool geweest voor een uurtje aerobic. Heerlijk! En we bereiden ons natuurlijk voor op bezoek vanuit Nederland: Simon en zijn vriendin Nanda komen op bezoek. Simon is de oudste zoon van mijn zus Stans. Ze blijven een weekje!

Janet