28/4: Begrafenis ma Rietman

2020

Vandaag was de begrafenis van onze moeder en schoonmoeder. Via streaming konden we het volgen. Het was toch heel raar om thuis in de huiskamer te zitten en te kijken naar iets wat zich ver weg afspeelt. Aan de andere kant was dit de enige manier om er toch „bij“ te zijn. Na een half uur was het afgelopen.

Het bloemstuk wat Gert besteld had namens ons twee zag er heel mooi uit. Echt moeders kleuren.

Gert is thuis gebleven en heeft het gras gemaaid. Ook heeft hij twee nieuwe vogelhuisjes getimmerd die de twee hokjes, die al aan de schuurmuur hangen, vervangen. Die waren deels verrot. Misschien is het te laat, maar zijn de vogels kieskeurig dan zij het zo. Dan leggen ze er volgend jaar maar een ei in.

Het is grappig om te zien wat de vogels aan nestmateriaal verzamelen: zachte dierenharen, isolatiemateriaal, mos. Mooi om te zien.

Janet