22-26/3: Bakken en smullen

2020

Foto’s van mijn ouders zijn altijd fijn om te krijgen. In deze dagen gaat de communicatie via telefoon, appjes, filmpjes en post. Mijn broer is degene die nu het meest bij hen is. Ivm voorkomen van besmetting houden mijn andere zussen zich op afstand. Dat laatste geldt voor mij helemaal 🙁 maar het is niet anders!

Het gaat hen naar omstandigheden goed en de wijkverpleging en huishoudelijke zorg komt zoals gewoonlijk. Is het mooi weer dan kunnen ze buiten in het zonnetje op het bankje zitten. Maar iedereen krijgt bericht dat men zich op afstand moet houden. En dat wordt op deze manier gedaan:

Ons gaat het verder goed. Gert gaat gewoon naar zijn werk. Ik heb dinsdag in het ziekenhuis gewerkt. Op mijn afdeling (dagchirurgie) worden nu alleen patiënten geopereerd die absoluut geholpen moeten worden. Alle andere geplande operaties zijn uitgesteld. We bereiden ons voor op hetgeen dat komen gaat. Vooralsnog is het rustig met aantal besmettingen in ons ziekenhuis maar de getallen gaan omhoog. Mocht de IC vol komen te liggen, dan zal de dagchirurgie, waar ik werk, “omgebouwd” worden tot een IC-afdeling maar dan voor corona-vrije IC patiënten.

Gert en ik proberen ons verder gezond te houden en met deze groenten in de winkel zijn we dan extra blij! En het zijn soms de kleine dingen die het doen om je happy te voelen.

Als dit in de winkel ligt wordt het altijd gekocht want deze groente zien we niet zo vaak in de supermarkten liggen. Lekker in de oven met ham en kaas!

In Stolt Mat is een stuk rustiger. Zaterdag 21 maart was het heel mooi weer en waren veel mensen buiten aan het skiën. Die dag heb ik toch redelijk goed verkocht. Binnenkort is het pasen en maak ik het een beetje gezellig binnen, met onder andere blauwe druifjes op de tafels.

Elke winter heb ik een foto bij de ingang staan. Daar staan mijn zus en ik op, op een sleetje in de sneeuw.

Bij pasen hoort ook chocolade en daar heb ik e rnu ook verschillende smaken van binnen gekregen. Een paasei met lekkere dingen er in is een vast thema voor veel noren.

25 maart was er een gemeenteraadsvergadering gepland. Nu we niet met grote getale samen kunnen komen worden al dergelijke politieke vergadering via Skype gehouden. Met 77 gemeenteraadsleden is dat nog een hele uitdaging. Maar het ging redelijk goed, ook al is het vermoeiend om op deze manier te communiceren en er af en toe ook technische problemen waren. Maar onze burgemeester Eva is een “racer” als het gaat om het leiden van vergaderingen; ook dergelijke via Skype. Chappeau!

’s Avonds had ik heel erg zin om “kanelsnurrer” te maken: gedraaide kaneelkoeken. Deze zijn superlekker en warm van de plaat zijn ze het allerlekkerst.

Een andere plaatselijke krant heeft ook een foto geplaatst van het nieuwe bestuur van HANEN M&R.

We maken er weer een goede week van! Pas goed op jezelf en anderen en volg de aanwijzingen van de regering. Ik sluit af met wat een noorse burgemeester recentelijk zei: “Houd het hoofd koel en het hart warm.” <3

Janet