21/3: Skitocht Vaksvikfjellet

2020

Zaterdag na het sluiten van Stolt Mat heb ik een heerlijke skitocht gemaakt, op Vaksvikfjellet. Het was mijn eerste skitocht deze winter.

Rond 17.30 begon mijn tocht. Het was prachtig mooi weer. De zon scheen en geen wolkje aan de lucht. Er stonden amper auto’s maar ja, het merendeel was overdag geweest. Ook al was ik vrij geweest, dan was ik niet overdag gegaan. Het scheen er heel erg druk geweest te zijn… We moeten in deze tijden toch de mensen vermijden… En ik kwam slechts 3 mensen tegen! Die hou je op afstand: zoals je ziet zeker 1,5 meter tussen de løypes 🙂

Hele goede løypes ook. En niet te stijl omhoog of omlaag; ook niet onbelangrijk. Maar toch genoeg afdalingen dat je lekker vaart hebt.

Bij de splitsing naar Grytalivatnet sloeg ik af.

Ook richting de berghutjes bij Grytaliseter is het mooi, met de mooie bergen waar we er al veel op zijn geweest. Maar dat moet nu wachten tot de zomer.

Prachtige uitzichten als je op hoogte komt. Over de Storfjorden onder andere. Er waren nieuwe løypes getrokken, maar ik moest terug: de zon begon al te dalen. Via een scooterspoor ben ik terug gegaan. Scooters mogen zich overigens niet begeven hier dus wie dat dan wel gedaan heeft…?

Prachtig uitzicht over Storfjorden

Hierna kwam ik weer på de løype uit en ging ik terug naar de auto. Ben al met al een uur op pad geweest.

Bij thuiskomst had Gert lekker eten gemaakt. We hebben ‘s avonds onder andere brieven geschreven.

Zondag lekker uitgeslapen, gebrunched, geklust, groentetuin omgespit en gekalkt, kaarten schrijven, lezen. We komen de dagen wel door. Maandag gaat de winkel weer open.

Janet