12/6: Onkruid bij gemeentehuis

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

De vakantie begint over een paar dagen want de scholen gaan binnenkort dicht. Het zomerseizoen komt er aan. En de toeristen ook. Bij het gemeentehuis staan vele bomen langs de kant van de weg. Er staat zoveel onkruid bij de „voeten“, en daar erger ik me al heel lang aan. Op een vergadering van de gemeente heb ik dat aangegeven. Ik heb gezegd dat ik een boom van onkruid zal ontdoen, en of het geen idee was dat alle mederwerkers een boom „adopteert“ en die onkruid vrijmaakt. Dat moet toch niet veel werk zijn? Dus deze ochtend ga ik met bewapent met handschoene, vuilniszakken, steekschepje en  krabbertje aan het werk. Het is goed te doen en heb tijd over dus ik er neem er nog een boom bij.

Voor:

     

Na:

     

Dat ziet er toch al heel wat beter uit!

Deze foto’s stuur ik naar de chef van de technische dienst. En twee dagen later krijg ik foto’s terug gestuurd: de mederwwerkers op het gemeentehuis zijn aan het werk gezet.

Het ziet er nu weer toonbaar uit. Als dank voor hun inzet heeft de gemeentesecretaris op een ijsje getracteerd. Zo zie je maar: goed voorbeeld doet goed volgen.

Vandaag kreeg ik ook bericht van een medewerker dat zij naar een conferentie was geweest. Er was een voordrachthouder die onder andere over de belangrijkheid van een levende stads-/dorpskern sprak. Hij toonde toen een slide met diverse foto’s. En de mederwerker werd blij toen ze een foto van Stolt Mat zag afgebeeld, en als voorbeeld werd gebruikt (erg onduidelijk maar het is de meest linkse foto bovenaan).

Nou, daar werd ik ook blij van!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *