26/8: Verkiezingen en quiz

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Binnenkort (11 september) zijn de nationale verkiezingen in Noorwegen, voor Stortinget (Tweede kamer). Dat gaat gepaard met de „gekte“ rond de verkiezingscampagnes. De diverse campagnes starten al kort na de vakantie, maar het gaat echt van start drie zaterdagen voor de verkiezingsdag. Vandaag stonden dan ook de plaatselijke partijen met hun stands bij Stolt Mat, net zoals twee jaar geleden bij de gemeentelijke verkiezingen.

Het was prachtig weer. Ik hield de winkel open en ging af en toe met happerijtjes langs. Maar het was heel rustig bij de stands.

Er werd onderling tussen de politici meer politiek bedreven dan met de de standbezoekers.

‘s Avonds hadden we een vrijwilligersfeest in het dorpshuis. Het bestuur van het dorpshuis had besloten dat ze een feest zouden organiseren voor alle vrijwilligers die de laatste jaren een bijdrage aan het huis hebben geleverd. Er kwamen rond 25 mensen.

We kregen bij binnenkomst een glas met procecco en hield Gert een openingswoordje. Hij dankte iedereen voor hun inzet en vanavond zou alle eten en drinken gratis zijn. Er waren diverse tapas besteld. Heel lekker.

    

Vervolgens was er een quiz die Gert en ik hadden opgesteld. Allerlei vragen in diverse categoriën werden gesteld en elke tafel was een groep voor zich. Er waren vier tafels. De groep die won kreeg een mooie mand met etenswaren van Stolt Mat. De winnende groep gaf de mand echter aan een vrijwilliger die niet aanwezig kon zijn vanwege een ziekte. Dat was erg sporty!

Het feest ging nog in de keine uurtjes door. Maar ik ben op tijd naar huis gegaan omdat ik de volgende daag weer vroeg op moest. Daarover meer in de volgende blogg.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *