11/8: Knippingen – 2e poging

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Herinnert u zich deze nog? De poging om Knippingen op te komen? Ik heb deze dag een tweede poging gewaagd om erop te komen; nu van de andere kant. Daarvoor moest ik eerst een stuk met de auto rijden en parkeren bij het beginpunt naar Lebergsfejellet. Lebergsfjellet zijn Gert en ik al eens een keer samen op geweest. Dat was op 12 februari dit jaar.

Op Lebergsfjellet staat een zendmast.

Voor de werkzaamheden is er destijds een weg aangelegd om daarover al het materiaal te transporteren. Over di eweg startte ik. En die is nog behoorlijk lang; maar niet moeilijk.

Daar waar de eerst haarspeldbocht begint en er steeds minder bomen zijn, kan ik Knippingen dan ontdekken. Yes, nu moest het gemakkelijk lukken. Gewoon richting de top lopen.

Knippingen is met tekst aangegeven, klik op de foto om te vergroten

Ik kwam steeds dichterbij. Er liep iets van een pad maar dat was meer een dierenspoor.

Maar verdorie… Er lag nog een soort van topje voor dus wilde ik Knippingen bereiken moest ik eerst weer afdalen en dan weer omhoog.

Dat was vanaf de verte niet te zien door bomen die er voor stonden. Ik was erg in twee-strijd. Wat te doen? Doorlopen tot de top? Ik was een beetje in tijdnood vanwege het openen van de winkel, dus veel tijd had ik niet. Ik besloot, met pijn in het hart, terug te lopen. Dan moet ik toch later toch zien of ik er een derde poging aan waag. Maar nu zit het er even niet in. Knippingen loopt niet weg.

Desalniettemin had ik wel mooie uitzichten.

    

Ik liep via dezelfde route weer terug waarbij ik Lebergsfjellet als oreintatiepunt aanhield.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *