10/5: Nieuw paspoort Oslo

2017

Zoals ik in een vorige weblog aangaf moest ik een paspoort aanvragen bij de nederlandse ambassade in Oslo. Vele jaren geleden kon je die nog aanvragen via de telefoon, maar de regels zijn aangescherpt. Schijnbaar was dat nodig. Het is even lastig om er speciaal voor naar Olso te reizen (of combineren met een ander bezoek), maar als het om zo’n belangrijk document gaat heb ik daar geen moeite mee.Ik vloog met Norwegian en het vliegtuig vertrok om 7.00 uur. Daarom vroeg opstaan, rond 5.00 uur. Vanaf het vliegveld met de trein naar Oslo. Het was mooi weer bij ons aan de westkust maar in Oslo was het koud; ja het sneeuwde zelfs! De mevrouw van de ambassade vertelde dat daar waar zij woonde (Holmekollen) was er zelfs 20 cm sneeuw gevallen.

Ik moest vooraf nog pasfoto’s laten maken bij een fotograaf in de buurt, maar de aanvraag verliep verder allemaal goed. Ik had alles goed voor elkaar gemaakt. Het paspoort wordt me via de post toegezonden (aangetekend).

Ik vloog ‘s middags rond 15.00 uur weer terug dus ik had voldoende tijd. Ik ben daarom even naar het Nasjonalteateret geweest. Hierna naar het vliegveld weer waar ik met name gelezen heb. Rond 17.30 uur was ik weer thuis. Dus al met al ging er 12.00 uur gemoeid met de aanvraag van het paspoort. Om over de kosten maar niet te spreken…

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *