Mei 2014: De tuinperikelen 2

2014

Klik op de foto’s om te vergroten.

Eerder heb ik al geschreven over het begin van de aanleg van de nieuwe tuin. Dan komt hier het vervolg.

We kunnen nu zeggen dat hij zo goed als af af is. De betonnen steenmuren die er stonden zijn weggehaald en vervangen door robuuste grote stenen, de grond is geëgaliseerd voor zover dat mogelijk was, nieuw gras ingezaaid, diverse stuiken en bomen verwijderd (wildgroei), betere stenen muren bij de groentetuin en een pad is aangelegd richting het terras. De parkeerplaats en het pad naar huis hebben ze ook netjes afgewerkt nadat de machines er de nodige diepe gleuven in hadden achtergelaten. Hier volgen een aantal foto’s op een rij:

Bloemborder is verdwenen en boompje is verplaatst. Nieuw gras ingezaaid.

Bloemborder is verdwenen en boompje is verplaatst. Nieuw gras ingezaaid.

04

Groentetuin

Groentetuin

Groentetuin

Groentetuin

Groentetuin

Groentetuin

Het ziet er allemaal nog kaal uit, maar het gras begint her en der voorzichtig op te komen. Zoals je ziet staan er geen bloemen en planten. Die komen er wel weer maar we hebben nog niet helemaal goed voor de geest waar we evt. nieuwe borders willen plaatsen. Daar gaan we nog wat nachtjes over slapen.

De groentetuin was eigenlijk best groot voor ons twee en ten voordeel van het grasperk is daar een stuk vanaf gehaald. Mogelijk dat we er wat fruitboompjes neer gaan zetten (kers, pruim of appel).

Het terrasondergestel

Het terrasondergestel

Het leuke werk kan beginnen

Het leuke werk kan beginnen

08

09

Gert heeft inmiddels het oude terras weggehaald (mee begonnen op 17 mei) en een nieuwe voor in de plaats gemaakt. Dat was nog een behoorlijk zwaar karwietje, vooral het ondergestel. Het terras moet her en der aan de zijkanten nog afgewerkt en geschildert worden, maar hij is in elk geval een stuk groter dan de vorige. Er komen nog plantenbakken langs de lange kant.

11

10

Ben ik tevreden? Ja, op zich wel. Het moet alleen nog iets meer „eigen“ worden. De groentetuin is met name nog niet helemaal „van mezelf“. Achteraf had ik op de middelste muur nog een rij dikke stenen aan moeten laten brengen want hij loopt daar nog steeds schuin af (was bij de vorige ook zo).

De trap aan de rechterzijde hebben ze weggehaald en daar heb ik ook spijt van dat we er geen nieuwe hebben laten plaatsen. Maar er zal mettertijd misschien wel een oplossing gevonden worden. Eerst maar eens iets meer in werken dan ontstaat er wel een idee.

Ik heb afgelopen zaterdag in elk geval aardappels gepoot. Vorig weekend had ik de compost er al odner gespit. En na het aardappels poten heb ik ook de rest van de groentetuin omgespit en bijbemest. En terwijl ik daar mee bezig was kon ik genieten van de piepgeluiden van de koolmeesjes in het vogelhokje dat aan de schuur hangt. Vader en moeder vlogen af en aan. Ik heb even in het hokje gegeken (aan de zijkant kan een deurtje open waar glas achter zit). Er zitten vier koolmeesjes in. Zo te zien zal het niet lang duren eer ze uitvliegen.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *