22-23/10: Grønn Inspirasjon

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

Senterpartiet, de politieke partij waar ik lid van ben, organiseerde voor de 3e keer een conferentie in Oslo. Die heet „Grønn Inspirasjon“ (Groene Inspiratie). Gert en ik zijn daar twee jaar geleden samen geweest. Vorig jaar zouden Kathrine en ik gaan maar we waren te laat met aanmelden, dus daarom zouden we dit jaar gaan. Ik had alles geregeld: aanmelden, vliegticket en hotel geboekt.

Op deze link kun je nederlandse informatie lezen over de Senterparti.

We zouden heel vroeg reizen (rond half zes in de ochtend vanuit Sjøholt) en ik zou Kathrine ophalen. Maar ik kreeg om vijf uur een sms dat ze ziek was. Dus moest ik alleen reizen. Jammer maar het was niet anders.

Het werd een leuke conferentie, met veel interessante voordrachten. Maar net als de vorige keer konden we ook weer een rondleiding krijgen in het parlementsgebouw.

Details:

01

03

04

06     07

Dat was voor mij de derde keer maar het blijft een bijzonder iets.

08     09

Ik zat op de stoel van Jenny Klinge, de eerste persoon die namens onze provincie Møre og Romsdal in de tweede kamer zit. Voor foto’s van Jenny zie deze link.

10     11

12     15

Natuurlijk waren er ook een aantal kopstukken op de conferentie. Met name op eentje had ik me zeer verheugd: de partijleider Trygve Slagsvold Veum. Dat is zo’n leuke kerel. Heel nuchter, goede ideeën, altijd vol humor, een geweldige smile en een bijzondere lach. Eindelijk kon ik hem in levende lijve ontmoeten.

14

Hij hield ook een voordracht. Daar stond hij in zijn kapotte spijkerbroek, wit t-shirt en geblokte blouse. Na zijn toespraak kon men vragen stellen en ik was er rap bij door te zeggen dat hij de zaal niet mocht verlaten voordat ik met hem op de foto was geweest; tot hilatiteit van de aanwezigen.

16     17

Uiteraard wilde ik ook met Anne Beate Tvinnereim op de foto, de vice-voorzitter van de partij. Maar met de twee kopstukken samen werd het nog beter 🙂

18     19

Zaterdagavond kon, voor wie dat wilde, meedoen aan een gezamelijk etentje. Daar ik me voor opgegeven. Er waren tafels gereserveerd bij een japans restaurant. Erg lekker en heel gezellig om met, voornamelijk vrouwelijke, partijgenoten aan tafel te zitten.

Zondagochtend ging de conferentie verder tot na de lunch en in de middag rond 14.00 uur reisde ik weer terug naar huis.

Wat heb ik door dit weekend gemist? Op zaterdag de verjaardag van Vigdis, die ook in de leesgroep zit en 60 jaar werd. Zij gaf een feestje voor genodigden. Maar ja, ik had al eerder dan haar uitnodiging een vliegticket en hotel geboekt in Oslo. En op zondag miste ik de jaarlijkse TV actie, waarvan de geldinzameling dit jaar naar het Rode Kruis ging.

Janet