25/9: StikkUt: Sukkertoppen

Klik op de foto’s om te vergroten

2016

In het weekend van de Districtconferentie was het prachtig weer. Beetje zeer doet het dan als je alle dagen binnen zit. Ik had mijn buitenkleding meegenomen en had geplant dat ik „Sukkertoppen“  (De suikertop) op zou gaan. Dit is een bekend en favoriete bergtopje in Ålesund, van 314 mtr hoog.

dsc_1341

Het was echt file-lopen! Maar op de top had ik een geweldig uitzicht over Ålesund, de eilanden, de zee, fjord en bergen in de verte.

dsc_1345     dsc_1346

Prachtig. Ik ben blij dit tochtje gedaan te hebben.

dsc_1347     dsc_1343

‚s Avonds zijn Gert en ik naar de film geweest: „Kongens Nei“ (Nee van de koning).

kongens-nei

De film gaat over de drie dramatische dagen in april 1940 waarin de noorse koning Haakon (de vader van de huidige koning Harald) een onmogleijke ultimatum krijgt van de duitse krijgsmacht: de koning (en dus het noorse volk) geeft zich over of de dood wacht. De koninklijke familie wordt gedwongen te vluchten.  Dit was echt een geweldige film. Verplichte kost voor iedereen. De film is later in de plaatselijke bioscoop getoond voor leerlingen van 10 jaar en ouder. Het was muisstil geweest in de zaal en aan het eind van de film stonden de leerlingen op en applaudiseerden!

dsc_1349

Na thuiskomst gingen we buiten onder de veranda zitten en las Gert een mooie lange brief op vlinderpapier van mijn moeder voor. Dank je wel!! 🙂

Janet