24+25/9: Conferentie Rotary

Klik op de foto’s om te vergroten

2016

Dit weekend was de jaarlijke ditrictsconferentie van Rotary. Dat vond plaats in Ålesund. Lekker dichtbij. Als president van onze club verbleef ik er het hele weekend; Åse en Wigdis waren er alleen zaterdag en Johan alleen tijdens het avondeten.

dsc_1328

De conferentie werd geopend door de gouverneur van ons district, Gunnar. Hij is lid van Giske Rotaryclub en zijn club had het programma voor dit weekend samengesteld. En die was zeer interessant. Goede voordrachten, onder andere van Hanne Kristine Rohde.

dsc_1329

Zij was politieoverste toen de aanslag op het regeringsgebouw in Oslo en op Utøya plaats vond. Ze vertelde over haar ervaringen in haar functie, en wat dat beroepsmatig, persoonlijk en haar familie voor effect heeft gehad. De voordracht was erg indrukwekkend!

Janet, Wigdis en Åse

Janet, Wigdis en Åse

Tijdens de dag was er voldoende gelegenheid om met andere Rotarymensen gesprekken te hebben. Uiteraard moesten we met z’n drieën ook even op de foto.

dsc_1335     dsc_1336

Rotary doet ook veel voor jongeren die onder andere als uitwisselingsstudent naar Noorwegen komen of naar andere landen willen. Op deze middag kregen we bezoek van studenten uit 8 verschillende landen. Iedereen presenteerde zich, en dat deden ze allemaal in het noors. Geweldig!

sukkertoppen

Uitzicht vanaf Aksla over Ålesund en Sukkertoppen

‚s Middags aan het einde van de dag kon men, voor wie wilde, met de bus naar Aksla gereden worden, het uitzichtspunt van Ålesund. Daar maakte ik gebruik van. Prachtig om alle bergen in de omgeving te zien, onder andere ook Sukkertoppen (de Suikertop) waar ik de dag erna op ben geweest. Via de trappen liep ik weer terug naar het centrum van Ålesund en het hotel.

‚s Avonds was er een diner, met heel erg lekker eten: carpaccio van zeekreeften, knoflookcreme en sla, in kruiden gebakken lamsfilet, aardappels en bloemkoolpuree en Creme Brulee met verse vruchten en sorbetijs. Nam!

dsc_1339

De volgende dag ging de conferentie verder, waar weer allerlei interessante voordrachten waren. Rond 14.00 uur was het, na een heerlijke lunch, afgelopen. Ik heb me omgekleedt in buitensportkleren want ik had zin, om na twee dagen binnen zitten, even een frisse neus te halen. Ik ging de Sukkertoppen op, waarover meer in de volgende weblog.

Janet