9-11/7: Jønsbu en nieuwe auto

Klik op de foto’s om te vergroten

2016

Mooi weer dit weekend en voor de vakantie willen we nog graag een keer naar Jønsbu. Gert heeft van zins om Jønsbu te verven, met name de voorkant. De verf is erg droog omdat daar de zon het meest op schijnt.

01     02

Gert maakt eerst de wanden schoon. Ze worden behandeld met een speciaal schoonmaakmiddel waarna ze daarna worden afgespoten met water. Gert neemt ze gelijk allemaal maar mee omdat ook de andere wanden de komende tijd geschildert worden. En terwijl hij verft ga ik een klein bergtochtje maken naar Ansokhornet (888 meter).

06

Eerst over de rivier waar het water behoorlijk kolkt, toen naar Ringsetseter en verder omhoog naar Ansokhornet.

07      08

Vanaf de top is er een mooi uitzicht op Synnylvsfjorden en Stranda.

09     10

Ook op Blåfjellet. Ongeveer via dezelfde route ben ik terug gelopen.

11

Bij Jønsbu was Gert klaar met verven. De muur ziet er weer mooi glimmend en zwart uit.

03

Hij was bezig met het onderdompelen van kartonrolletjes in gesmolten kaarsvet. Die rolletjes gebruiken we voor het aanmaken van de kachel.

04     05

We hebben ook een vogelhuisje verplaatst. Die hing bij een boom bij de buren maar we wilden hem dichterbij hebben. Het is een vogelhuisje wat Gert ooit gemaakt heeft van drijfhout en wat we gevonden hadden aan het strand. De rode kleur zat er nog op.

12

We bleven tot maandag. We reden namelijk naar Volda waar we een auto hadden gezien die we willen gebruiken voor de winkel Stolt Mat. Een rode Opel Combo. Onze kleine personenwagen hadden we al verkocht een paar dagen geleden. We wilden een klein bestelwagentje hebben zodat het gemakkelijker is om de waren te transporteren die we soms moeten halen.

Het proefritje beviel goed en we besloten te kopen. Na een goede onderhandeling was de koop beslist! 🙂 Ik reed toen met de andere auto terug naar Sjøholt omdat ik daar  ‘s middags een afspraak had, waarover meer in de volgende blogg. En Gert reed met het “rode monstertje” weer naar huis.

DSC_1184

Inmiddels hebben we ook reklame op de auto aan laten brengen waardoor we ook op de weg goed zichtbaar zijn. We zijn er erg tevreden mee! Hopelijk weten nog meer mensen de weg naar onze winkel te vinden.

Janet