9/5: Dugnad SFH, ØTU en Rotary

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

De feestdagen zijn in aantocht en velen bereiden zich daar op voor. Het dorpshuis, waar het dorp zich verzamelt op de nationale feestdag op 17 mei en de in aantocht zijnde Ørskogdag 28 mei, zal veel gebruikt worden en dan is het fijn als het huis er een beetje netjes bij ligt.

Ørskogkoret is met 1 aandeel ook mede-eigenaar van het huis en ik nam het initiatief dat het koor zou kunnen zorgen voor het verfraaien van de borders rond het huis. Ik nam contact op met Kjetil, de bedrijfsleider, en we spraken af dat we maandag 9 mei met een aantal deelnemers van koor zouden komen. Kjetil zou zorgen voor onkruiddoek en houtsnippers. Het koor werd opgeroepen om deel te nemen.

01 Pål Kjetil Reidun     02 bark legges

Die dag werkte ik in het ziekenhuis en nadien reed ik zo snel mogelijk naar huis om me om te kleden en tuingereedschap te halen. Helaas kwamen er niet veel: naast Kjetil kwamen Terje, Odd, Pål, Reidun en ik! Maar we hebben wel alles klaar kunnen krijgen en de borders liggen er in elk geval weer netter bij.

03 før     04 etter

Voor en na.

05 før     06 etter

07 etter med bark

Het plaatselijke korps oefent in deze tijden ook flink en toen we daar aan het werk waren kwamen ze voorbij gemarcheerd, met mooie noten en tonen.

08 Øss'n in aksjon

Laat nu de feestdagen maar komen!

Hierna had ik een vergadering op het gemeentehuis.

aurdal

En ‘s avonds hadden we de wekelijkse Rotary-avond, waar we advokaat Jahn Waage Aurdal uit Ålesund hadden uitgenodigd om over onder andere over het opstellen van een testament te komen praten. Erg interessant.

Janet