27/2: Topje Verahornet

2015

Klik op de foto’s om te vergroten.

01

Zondag 27/12 hebben we lang uitgeslapen. Aan het eind van de middag hebben we een wandeling naar Verahornet gemaakt een bergtopje waar ik regelmatig te vinden ben maar voor Gert was het vele jaren geleden.

02

Het was koud en er lag her en der sneeuw maar ook delen met ijs. Dus goed uitkijken waar je liep en de voeten neerzette. Het was duidelijk dat er meerdere mensen de berg op zijn geweest gezien de vele voetstappen.

03    07

Op de top heb je een geweldig uitzicht over het dorp, fjord en bergen. Er is sinds kort ook een klein hutje gebouwd.

04

Vroeger stond er ook een hut die er door duitsers in de 2e WO neer was gezet (uitzichtspunt). Die is door de jaren en seizoenen heen heengegaan. Er werd een nieuwe geplaatst die nog niet helemaal af is.

05

De hut is deels gebouwd met constructies zoals men vroeger ook gebruikte: geen ijzeren spijkers maar houten pinnen die de balken op z’n plek houden.

06

09

We waren niet al te vroeg begonnen en toen we naar beneden liepen, 15.30 uur, werd het al schemerig, maar het uitzicht werd er niet minder om.

10    11

’s Avonds zijn we naar de bioscoop geweest, ook in het dorpshuis, waar de film “Joy” draaide. Een tragi-komisch verhaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Joy Mangano, een moeder met drie kinderen, ontwikkeld, met vallen en opstaan en geloof in het product, een “wonderdweil”. De hele familie raakt er bij betrokken. Een mooie/leuke film, waar ook Robert de Niro een rol in heeft.

joy

De week tussen kerst en O/N waren we in de winkel. En op de laatste dag van het jaar reden we naar Jønsbu, dit keer weer met de auto omhoog. Wat een winter!

Janet