5-6/9: Natt i naturen

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Zaterdag nadat Gert klaar was met de politieke activiteiten en ik met de winkel, pakten we de auto in en reden naar Jønsbu. We hadden ook de tent mee. Die zouden we bij Jønsbu op gaan zetten. Reden daarvan was dat er een nationale actie was die mensen opriep om de nacht van 5 op 6 september buiten door te brengen. Met name politici werden opgeroepen en vanuit onze gemeente waren wij de enigen die ons hadden opgegeven. Het jaar 2015 is namelijk „Friluftslivets år“, wat zoveel betekent dat 2015 uitgeroepen is tot het jaar van het buitenleven, dus zoveel mogleijk buiten vertoeven en buiten zijn. Aan de oproep van buiten slapen deden we graag mee. Het hoefde geen groot ingewikkeld iets te zijn. Vandaar dat we er voor kozen om de tent bij Jønsbu op te zetten. Ze sloegen we gelijk twee vliegen in één klap.

01     02

Na aankomst zetten we de tent op. Het was nog niet eens zo eenvoudig om een plat stukje te vingen. Maar het zag er allemaal gezellig uit van binnen toen we matras, slaapzak en kussentjes hadden neergelegd.

03

Ik verheugde me er zeer op dus toen het beddegaanstijd was, gingen de hoofdlampjes op en gingen we plat.

04

Maar al ras bleek dat het plekje niet echt vlak was. Ik lag in een kuil met als gevolg dat ik vlak tegen de binnentent aanlag. Gert lag ook niet al te gemakkelijk en had last van mijn snurken. Zonder dat ik het merkte was hij er ‘s uitgegaan en brak hij de „expeditie“ af. Maar ik bleef liggen.

‘s Nachts begon het te regenen, maar ik had er geen last van. Ondanks dat ik geregeld wakker was heb ik toch heerlijk geslapen. Lang ook, tot tien uur. Voor mij was de „mission completed“. De zon scheen en na het ontbijt braken we de tent weer af. Binnen en buitentent werden te drogen gelegd over de buitentafels.

05     06

Het weekend brachten we verder in relatieve ledigheid door. Ik heb voor een zeer groot deel gelezen, het boek van de leesgroep. Zeer indrukwekkend boek die ik bijna niet ter zijde kon leggen. Daarnaast heb ik een aantal kaarten en brieven geschreven. Een heerlijk weekend in Jønsbu gehad ook al liep die van zaterdag tot maandag.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *