28-30/3: Jønsbu

2014

Weer een weekje met diverse activiteiten achter de rug: maandag bestuursvergadering van koor, dinsdag trainen en kooroefenen, woensdag een dagje werken in het ziekenhuis en yoga en donderdag na een vergadering op het gemeentehuis naar Ålesund voor een etentje samen met vriendin Hilde. Gert was afgelopen weekend in Nederland ivm een informatiedag over Denemarken. En ik kon na zo‘n weekje heerlijk ontspannen in Jønsbu. Dat was al weer een tijdje geleden.

Er wordt weer gebroed in de uilenkast

Er wordt weer gebroed in de uilenkast

Er lag veel sneeuw, althans teveel om met de auto omhoog te gaan, dus met rugzak en sneeuwschoenen omhoog. Het was echt schitterend weer. Het eerste wat ik deed was aan de boom krabben om te zien of Joop de uil weer in de uilenkast. En ja wel! Ik hoorde rommelingen in de kast en even later vloog hij of zij er uit. Prachtig! En we zijn heel blij dat er weer jonge aanwas van uilen is! ’s Avonds hoorde ik hem heel dicht om de hut roepen. Mooi geluid!

De dagen in Jønsbu heb ik lezend en schrijvend doorgebracht. Ik lees het boek van de leesgroep van de schrijver Nevil Shute: „En by som Alice“. Mooi boek! Op het bankje voor de hut kon ik heerlijk in de zon zitten. Ik heb zelfs een beetje kleur gekregen.

Stavsengsetra

Stavsengsetra

Zaterdag heb ik nog een rondje „Nakken“ gedaan, met even een korte pauze bij Ringsetseter, waar ik een sinasappeltje in de zon heb opgepeuzeld.

Ringsetsetra met Blåtinden op de achtergrond

Ringsetsetra met Blåtinden op de achtergrond

In de kapotte mierenhoop, die ik in december op de foto heb gezet, zit weer leven in. Dat had ik niet gedacht. Hij is nu zelfs nog meer kapot dan op de foto op deze link: http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=349&id=4770&year=2013&month=12. Maar nee, ik had het mis: de mieren zijn weer druk bezig met het aanslepen van takjes, blaadjes en dennenaalden. Ik ben heel benieuwd hoelang ze er over zullen doen eer de bult weer hersteld. Ik hou u op de hoogte.

Jønsbu op zondagochtend, met Ansokhornet op de achtergrond

Jønsbu op zondagochtend, met Ansokhornet op de achtergrond

Zondag was ik vroeg wakker. En dat ondanks dat de klok een uur voruit was gezet. Maar de zon scheen mooi en ik wilde op tijd gaan skiën bij Overøye in Stordal.

Skiën in Overøye

Skiën in Overøye

De sneeuw moest niet teveel door de zon opgewarmd worden. Het werd een heerlijke tocht van circa 2,5 uur met amper mensen voor en achter me. Diep een dal in, waar het op een gegeven moment ook mistig werd.

Mooie skiløyper

Mooie skiløyper

Op de terugweg ben ik even bij Harry langs gegaan. Die hadden het razend druk en terwijl ik bij de kassa stond om een ijsje te kopen vroeg Hilde me of ik Bé op wilde halen van de skipiste: zij hadden er geen tijd voor. Tuurlijk, doe ik. Toen ik hem af had geleverd bestelde ik de beroemde schnitzel maar die kreeg ik gratis 🙂

Na thuiskomst lekker gedouched en schone kleren aan en ben ik om 20.00 uur naar de bioscoop geweest. De film „Her“ uit 2003 draaide. Het publiek bestond uit twee personen: ik en nog iemand! De film is een science fiction romantische komedisch drama. In de film staat een man centraal die een relatie ontwikkeld met een vrouwelijke stem en persoonlijkheid van een intelligent operatief computer systeem (OS). Op de schaal van 0-10 geef ik de film een magere 7.

11

Zus Jennie stuurde me nog een leuke foto: Ik wist niet dat er een hosta naar mij vernoemd was.

En ook: mijn zussen Jennie en Alita en ik hebben vorig jaar aan de oproep voldaan om mee te doen aan een boek wat door Ellen De Vriend samengesteld zou worden. Haar thema was “De achterblijvers”: hoe beleven familieleden van degenen die emigreren het dat hun familielid geëmigreerd is? Dit boek is recentelijk uitgekomen met de titel: “Gelukkig hebben we skype”.
Het tijdschrift “Grenzeloos” wat gaat over emigratie, heeft 1 verhaal uit dat boek gepubliceerd. Laat dat nu net ons verhaal zijn! Ik stuur het als een pdf bestand mee: http://placement.as/achterblijvers.pdf

Janet

Een gedachte over “28-30/3: Jønsbu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *