6/4: Nieuw kantoor en winkel

2015

Klik om de foto’s om te vergroten.

We gaan weer nieuwe kantoorruimte huren: nu in het centrum van Sjøholt. In het nieuwe kantoor zat voorheen een bedrijf voor aromatherapie maar die is er al een paar maanden uit en de ruimte stond leeg. We hebben navraag gedaan en het bleek dat het, vreemd genoeg, nog niet weer verhuurd was. Een perfecte plek, want centraler kan het bijna niet: vlak bij de supermarkt, vlak bij de vrijwilligerscentrale, goede parkeergelegenheid, aan de doorgaande weg en op loopafstand van huis. Geheel nieuw opgeknapt pand.

Dat we weer gaan huren heeft twee redenen:
1. Ik werkte de afgelopen maanden grotendeels vanuit huis. Dat ging op zich prima en daar heb ik nooit moeite mee gehad, maar ik kon niet zoals anderen zeggen dat ik naar mijn werk ging.
2. Bij de visrokerij is een klein winkeltje waar mensen vis kunnen kopen. De verkoop is, nadat Gert in dienst is gekomen, daar redelijk gestegen. Maar de afrit naar de rokerij is niet optimaal en de mensen die er wonen en van wie de rokerij huurt, merken ook meer verkeer op hun terrein. Gert dacht toen dat het wel eens handig kon zijn als de verkoopplek elders (ook) plaatsvind. En zo konden we twee vliegen in één klap slaan. De gedachte is dat we er niet alleen zalm van de rokerij gaan verkopen maar ook andere kleinschalig gemaakte producten bij ons in de provincie. Producten die geen plek kunnen krijgen in de reguliere supermarkten.

We moesten deels weer nieuwe meubels aanschaffen en die hebben we bij Ikea gekocht. Daarvoor zijn we op 31 maart naar Trondheim gereden; even 6,5 uur heen en en weer 6,5 uur terug, met een “wagen vol geladen”.

DSC_1471 - Kopi

Zowel 1e als 2e paasdag hebben we de spullen in elkaar gezet, onder andere een grote tafel en kasten waar we de waren in uit kunnen stallen. Een hele klus want voor wie Ikea-kasten kent…

DSC_1470 - Kopi   DSC_1473 - Kopi

Op 2e paasdag hebben Marit en Reidar ons geholpen. De kasten staan nu allemaal op de plek.

DSC_1472 - Kopi   DSC_1474 - Kopi

Er zullen nog gordijnen komen om er iets meer kleur te geven en om het holle geluid te dempen. Gert heeft van de rokerij ook vier oude haringtonnen opgehaald. Daar werd niets mee gedaan. Hij heeft ze thuis opgeknapt, door het roets van de ijzeren ringen weg te schuren, en schoongemaakt. Deze passen perfect in de winkel.

IMG-20150406-WA0013 - Kopi

Nu alleen de waren nog 🙂

Janet