5-17/1: Gipsvrij been en meer

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Het is even geleden sinds de vorige welog en om die reden maak ik een samenvatting van de afgelopen twee weken, waar uiteraard de 14e januari het meest centraal stond, namelijk dat het gips van mijn been verwijderd is. Maar daarover later meer.

De normale levensgang na kerstvakantie is weer aangevangen. 5 januari gingen de meesten weer aan het werk. De diverse activiteiten begonnen ook weer. Gert is begonnen in zijn nieuwe baan als bedrijfsleider bij Sunnmøre Røykeri. Hij heeft het naar de zin. Hij heeft eerst de werkplek tot zijn eigen gemaakt:

02

03

Over het uitzicht valt niet te klagen:

01

Maandag 5 januari begon de Rotary weer. 6 januari had ik een vergadering van het kinderdagverblijf in Vaksvik waar ik als politica vertegenwoordigd ben. Het werd een leuke zinvolle vergadering. 7 januari kwam Ivar van de Rotary langs om een lijst met namen door te nemen die we willen gaan werven voor de club. We willen graag nieuwe leden en we zullen allebei een aantal gaan benaderen. Hopelijk lukt dat!

Gunnhild bij het statief waar onader andere koffie, pannekoeken en soep  op gekookt kan worden

Gunnhild bij het statief om buiten op te stellen en waar onder andere koffie, pannekoeken en soep op gekookt kan worden

8 januari was er een vergadering op de vrijwilligerscentrale. 2015 is uitgeroepen tot Friluftsår“: het nationale jaar van buitenactiviteiten. Het doel is om activiteiten in de buitenlucht te organiseren die er toe moet leiden dat nog meer mensen naar buiten komen. De vergadering was open voor iedereen en men kon met ideeën komen wat er allemaal gedaan kan worden. Er kwamen 14 mensen. Niet veel maar er kwamen zeer veel diverse leuke plannen, en de bedoeling is dat die uitgevoerd gaan worden.

01

Het weekend verbleven we thuis. 10 januari zijn we naar Harry op Fjellstova geweest, lekker gelunched. En lekker bijgekletst. Toen we naar huis wilden was er een prachtige lucht te zien. Gert had in de auto nog een kaart van Nederland en daar was Harry wel in geinteresseerd. Je kan zien waar hij vandaag komt 🙂

02

12 januari weer een Rotary-avond. Dinsdag was onze eerste oefenavond na oud en nieuw. Het was leuk om weer aan de gang te gaan. Het eerste nummer wat we in hebben geoefend is Locus Iste, van Anton Bruchner. Prachtig nummer, die je hier kan horen.

03

Jon, de nieuwe dirigent had er ook zin in.

01

De zaterdag ervoor had er in de locale krant een artikel over hem gestaan. Leuke reclame voor ons koor; we hadden er dinsdag een nieuw koorlid bij! En die hebben we hard nodig want het aantal leden is afgenomen.

Aan Jostein te zien ging het er relaxed aan toe :-)

Aan Jostein te zien ging het er relaxed aan toe 🙂

Na een uurtje oefenen hadden we een ledenvergadering gepland waar nieuwe ideeën voor het komende jaar werden voorgedragen. Zo gaan we onder andere een samenwerking aan met een ander koor waar Jon ook dirigeert: twee koren, één dirigent, twee concerten. Dat is de gedachte. De planning is mei. Ook willen we een concert voor en door kinderen gaan maken.

Ik heb besloten om me toch weer als voorzitter verkiesbaar te stellen. De kiescommissie had heel veel moeite om mensen voor de functie te krijgen en niemand wilde. Het koor ligt me zo na aan het hart; en een koor zonder voorzitter kan geen koor zijn. Dus ik heb aangegeven dat ik het nog een jaar zal gaan doen. De voorzitster van de kiescommissie was zo ontzettend blij dat ze een grote bos rode rozen liet bezorgen! Dat vond ik toch wel erg lief! Ik heb de huidige bestuursleden geinformeerd over mijn besluit. En iedereen was er blij mee.

04

14 januari: Joepie, het gips mocht er af! Er moest flink geknipt en gezaagd worden om het er af te krijgen. Erg vreemd voelde het wel en bewegen zat er niet echt in: de gewrichten, spieren en pezen moeten langzaam weer „ontwaken“ na ze zes weken niet gebruikt te hebben. De voet en onderbeen is ook nog flink opgezet. Ik heb van verschillende mensen vernomen dat het herstel ook wel ongeveer zo lang kan duren. We zullen zien. Ik doe lichte oefeningen thuis en af en toe wat lopen op de loopband bij de sportschool. Na het ziekenhuisbezoek zijn we naar de kapper geweest, want dat was al een tijd geleden. Al met al een soort van „make-over“.

15 januari had ik weer leesgroep, de eerste van dit jaar. In een aparte blogg zal ik daar over schrijven.

mange bøker

Het weekend hebben we lekker thuis doorgebracht. Vrijdagavond kwam Marit even langs, die fysiotherapeut en osteopaat is, om mijn voet te behandelen. Ook kreeg ik een aantal attributen waar ik thuis mee kon oefenen, met name om de kleine spieren los mee te krijgen. We hebben ‘s avonds onder andere brieven geschreven aan onze nieuwe tafel gemaakt van stijgerplanken.

Met rechts de roze roden

Met rechts de roze roden

Zaterdag 17 januari zijn we weer bij Harry geweest om te lunchen. Gezellig! Het was er erg druk, veel mensen die de auto geparkeerd hadden en gingen skiën. Ondanks dat het niet echt super fijn weer was.

En vanavond, zaterdag de 17e januari, gaan we fonduen. Met vis en groenten in oosters tintje. Lekker.

Janet