16 en 19/12: Jaarafsluitingen

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

De laatste vergaderingen van de gemeente liggen achter ons. De belangrijkste vergadering is altijd in december waar onder andere het budget van 2015 wordt bepaald. De minst leuke vergadering. Ik voel het als een grote verantwoordelijkheid om over zulke grote gelden te moeten beslissen. Aan wie moet je het toedelen; waar moet je wat weghalen? Je neemt soms onpopulaire beslissingen welke voor anderen weer populair zijn. Leidraad voor ons is altijd het verkiezingsprogramma van de verkiezingen drie jaar geleden.

De vergadering begon om 10.00 uur waar eerst de overige zaken werden besproken. Om 13.00 uur begonnen de budgetonderhandelingen. Tegen 16.00 uur waren we klaar en konden we, traditiegetrouw, het jaar met alle politici en medewerkers bij de gemeente aan tafel gaan. Of zoals dat in Noorwegen heet: „Julebord“ (kersttafel). Typisch noors kersteten is niet ons ding: vet en zout. Wij hebben daarom iets anders besteld: schnitzel J Dit was de laatste keer met de huidige politici dat we zo bij elkaar zaten. Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen en zullen er ook nieuwe politici in de gemeenteraad zitten.

Ook hadden we een julebord met de Rotary. We waren met 25 personen in totaal.

Een deel van het gezelschap

Een deel van het gezelschap

Zelfde eten. Dit keer namen Gert en ik gestoomde vis. Erg lekker!

Bjørn Steinar

Bjørn Steinar

We werden welkom geheten door Bjørn Steinar, de leider van het arrangementscomitee. Ook nam Gert het woord, als president van onze Rotary club, om iedereen alle goeds voor 2015 toe te wensen.

Gert aan het woord

Gert aan het woord

De president van de Rotary dankte voor de invitatie en het eten. Hij bood een mooie fles wijn aan die door een lid van hun club gemaakt was. Deze konden we, als het zo uitkwam, een keer verloten op een Rotaryavond.

Rabarberwijn

Rabarberwijn

En een noors julebord is eigenlijk niet compleet als er niet gezongen wordt dus daar sloten we de avond mee af.

DSC_0802

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *