23/12: Stolt Mat in kerststemming

2018

De kerstperiode is een belangrijke maand voor Stolt Mat. November en december geven ongeveer 1/3 deel omzet van de jaaromzet. Dus belangrijk om er aandacht aan te schenken.

Ik heb nieuwe folders laten drukken en heel veel bedrijven in de regio aangeschreven, in briefvorm, met een persoonlijk woordje erbij. Ik heb verschillende opdrachten gekregen. Totaal gezien iets meer als dan vorig jaar, maar in aantal pakketten totaal iets minder. Maar dat geeft niet: sommige bedrijven hebben al voor de vierde keer een pakket bij Stolt Mat besteld, dus dat is leuk.

De winkel zag er ook mooi uit. In de ramen heb ik lange kerstlamp-guirlandes opgehangen. Dat zag er van buiten heel mooi uit. Ik kreeg er mooie reacties op van de klanten.

In de buksussen bij de ingang had ik lampjes gedaan. Buiten hadden we voor de gelegenheid olielampjes gekocht. Die kunnen heel lang branden.

Binnen was de kerstboom al opgezet en midden in de winkel stond een grote tafel waar allerlei cadeaupakketten waren uitgestald. Alleen aan het licht moet ik volgend jaar nog iets doen.

De grote kerstboom buiten stond ook weer in de lichten. Dit is Europa’s grootste nog gewortelde kerstboom.

Ik heb al met al een goede omzet gedraaid.

Janet