20/12: Favoriete gemeentewapen

2018

Nu vijf gemeenten gaan fuseren en de verschillende gemeenten per 01.01.2020 ophouden te bestaan, zal er ook een nieuw gemeentewapen en burgemeestersketen moeten komen. Dit is in de Fellesnemnda besloten. Uit de vijf gemeenten moesten er vijf politici worden gekozen en vanuit onze gemeente werd ik voorgedragen.

Het volk was opgeroepen om een voorstel in te dienen hoe het gemeentewapen er uit zou moeten gaan zien. Daar hebben ruim 400 mensen aan meegedaan. Ook alle scholen waren opgeroepen om mee te doen. Wij in de commissie moesten een school-favoriet kiezen en een individuele favoriet. Van de laatste werd het voorstel van Teodor gekozen. Hij heeft van alle vijf de gemeentewapen een motief genomen en samengevoegd tot één.

„Ik heb geprobeerd om de vijf huidige gemeentewapens samen te voegen tot één. De golven van Haram, de brug van Skodje, het bos en de weg van Ørskog, het wapen van Ålesund en de zonnestralen van Sandøy“, zegt Teodor.

De winnaar zou een mand met streekproducten krijgen, en ik werd gevraagd of ik die mand kon samenstellen. Dat wilde ik natuurlijk graag. Er gingen van allerlei heerlijke waren in ter waarde van 1000 kronen.

Omdat de voorzitter van de commissie geen mogelijkheid had om de mand te overhandigen, werd me gevraagd of ik dat wilde doen. Het zou uitgezonden worden op de radio. In de uitzending overhandigde ik de mand.

Teodor, en ook zijn broertje, waren heel erg blij.

Janet