24-25/10: Teambuilding

2018

Twee keer per jaar worden er een paar cursusdagen in het rooster van de dagchirugie gepland. We hebben dan onder andere theoretische en practische opfrissing van reanimeren. Middels twee casussen (een kind en een volwassene) oefenen we dan op de pop en bootsen we een reeële situatie na. Dat is altijd erg zinvol (soms ook humoristisch).

Er was besloten dat we na de cursus naar Bjorli zouden rijden, om een dag en nacht in ongedwongen sfeer door te brengen. Daar hebben Gunn Bente en Ragnhild een hut, waar plek was voor ons allemaal. Helaas kon Ragnhild er niet bij zijn maar ze bood haar hut aan als overnachtingsplek, maar de avond en ontbijt brachten we in de mooie en grote hut van Gunn Bente door.

De tafel rond linksom: Ragnhild (donker haar), Gunn Bente,Janne Grethe, Maria, Silje, Maria, Merete, Kathrine, Inger-Anna, Berit en Gerd (blond haar helemaal vooraf)

We verzamelden ons aan de tafel tussen keuken en woonkamer. Koffie, taart, wijntje, chippy en later op de avond een heerlijke maaltijd. Gunn Bente kreeg een bos bloemen van ons aangeboden.

Na het eten verplaatsten we ons naar de woonkamer en werden we in drie groepen verdeeld.

Het was tijd voor een quiz; in Noorwegen erg populair. Heel veel vragen en opdrachten kregen we. Erg leuk en grote lol. Deze groep won.

Hierna bleven we nog even nazitten en napraten waarna we zo langzamerhand richting bed gingen.

De volgende dag was iedereen al lang wakker en zat aan de ontbijttafel toen ik eens wakker wird gemaakt! Ik was echt helemaal van de wereld. „Heb je goed geslapen?“, vroeg Gunn Bente. Ik antwoorde: „Wat dacht je?? Iedereen zit al in kleren en aan de ontbijttafel en ik sta hier in de pyama met nog een ongewassen kop!“ Grote hilariteit! Maar ik kleedde me snel aan, kattewasje en toen ik ook aan tafel aanschuiven.

Hierna hebben we een frisse neus gehaald en liepen onder andere naar de hut van Ragnhild, om die te bekijken.

Onderweg kwamen we langs een straatnaambordje wat deels is besneeuwd. De straat heet „Rypestien“. En „rype“ is een veld- cq sneeuwhoen. Maar het woordje „rype“ kan ook gegeven gebruikt worden in de zin van „lekkere meid“. En dat woord past dan wel goed bij zo’n groep dolle meiden.

Maria en Kathrine vegen het sneeuw van het bordje.

Schoon!

We zijn echt allemaal een beetje door het dolle heen en zo ontstaan er een paar leuke foto’s. Vind ik dan…

Het werd een super-gezellige samenkomst. En ik ben superblij om een deel van dit toffe “rype”-team te zijn. Teambuilding? Yes, mission completed 😊

Janet