19/6: Nominasjonsmøte

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

Op 01.01.2020 is de nieuwe gemeente Ålesund een feit: vijf gemeenten zijn dan samengevoegd tot één. Dat houdt ook in dat alle politieke partijen samengevoegd moeten gaan worden. De afgelopen maanden is onze partij daar mee bezig. Er zijn diverse groepen gemaakt onder andere een groep die „nominasjonskommité“ heet. Ik weet niet hoe dat in het nederlands heet, maar deze commissie houdt zoch ezig met het voordragen van mensen op de verkiezingslijst. De persoon op de eerste plaats is de kandiaat die voor wordt gedragen als burgemeesterkandidaat. Onze kandidaat (van de Senterparti) is Vebjørn Krogsæter. Momenteel is hij burgemeester in de gmeente Haram. Het bericht hierover heeft recentelijk in de krant gestaan.

Van elke gemeente zitten er twee mensen in de commissie. Uit onze gemeente is dat onze voorzitter Karl Johan en ik. Vanavond hadden we weer een vergadering maar niet iedereen was aanwezig.

V.l.n.r: Haldor, Janet, Karl Johan, Kåre, marit

We hebben al een goede lijst samen kunnen stellen maar we wensen meer kandidaten voor op de lijst. Daarom gaan we een actie beginnen en Marit (geheel rechts op de foto) kwam op het idee om foto’s te maken van een persoon in elk gemeente. Marit heeft recentelijk deze foto in Ørskog gemaakt. De persoon is anoniem, want het hoofd wordt bedekt met een hele oude stembus. Maar de oplettende lezer…. 🙂

Zo maakt ze een foto in iedere gemeente op een plek die voor iedereen in de bewuste gemeente herkenbaar is. In Ørskog is het het oude hotel waar ook ooit koningin Wilhelmina overnacht heeft. Ik heb ooit eens contact gehad met de RWD of daar bij de Koningklijke familie foto’s van bekend zijn. Ik kreeg dit antwoord:

“Geachte mevrouw Roelofs,

Ik moet u teleurstellen. Prinses/koningin Wilhelmina reisde inderdaad regelmatig naar Noorwegen (ze schilderde er ook) maar van al die privétrips zijn weinig foto’s. Niet van het bewuste hotel.

Met vriendelijke groeten,

(naam)

Informatievoorziening RVD”

Jammer!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *