26/5: Ørskogdagen en PopUp

Klik op de foto’s om te vergroten

De jaarlijkse Ørskogdag staat weer voor de deur. Vorig jaar was Jennie hier op bezoek. Het was toen mooi weer en nu ook weer. De winkel was open en daar hebben Gert en ik bij tourbeurt gezeten.

Iets voor 11.00 uur begon de „stilletløp“ (hoge-hakken-loop) die ik nu voor de vierde keer georganiseerde. De deelname was altijd gratis maar ondanks dat was de opkomst altijd mager. Daarom dacht ik dat we maar eens geld moesten inzamelen voor een goed doel. Misschien hielp dat. Ik koos voor de Cliniclowns (Sykehusklovner). Op de dagkirurgi waar ik werk, wordne ook kinderen behandelend en geopereerd en daar krijgen we ook af en toe bezoek van ziekenhuisclowns. Dat wordt door zowel de kinderen als de ouders op prijs gesteld. Ze doen goed werk!

Bij de startstreep waren mijn verwachtingen hoog gespannen maar vielen als een kaartenhuis in elkaar toen wem et z’n drieën aan de startstreep stonden: Gunnhild, Torill en ik. Nou ja, dan heb ik in elk geval toch 300 kronen binnengehaald. De stilettløp werd door Torill gewonnen (maar we hebben haar laten winnen).

‘s Middags rond 15.00 uur werden de prijzen uitgedeeld. Torill kreeg de wisselbeker in de vorm van een schoen met hoge hak op een stenen sokkel en een zakje met eten van Stolt Mat. Vanaf het podium heb ik aangegeven dat ik na de uitdeling met een pot langs zou komen en geld in zou zamelen. Zo gezecht zo gedaan. En dat wierp vruchten af: ik heb totaal 2816 kronen ingezameld. Van twee collega’s kreeg ik ook nog elk 100 kronen overgemaakt. Dus totaal 3016 kronen kon ik overmaken naar de rekening van de Cliniclowns. Ze waren er superblij mee! En ik ook.

De rest van de dag heb ik deels ook in de stand gestaan van Rotary en deels in de winkel doorgebracht.

’s Avonds zijn we naar een heel bijzonder restaurant geweest. Een restaurant wat eigenlijk niet bestaat: een Pop-Up restaurant, een restaurant wat op-plopt daar waar het past. Het vond plaats in het Kulturhuis en werd geïnitieerd door een kok die van oorsprong uit ons dorp komt, Mads André Hansen. Hij staat bekend als de kok met de zes vingers: vanaf zijn geboorte mist hij er een paar.

Er waren vijf tafels gedekt met elk acht personen (aan onze tafel zaten er zeven). De tafels waren met zorg samen gesteld. Wij kwamen bij mensen van de gemeente aan tafel te zitten. Een goede keus!

Bij aankomst werd er een drankje met bobbels geserveerd. Elk gerecht werd vervolgens op schalen op tafel gezet en je kon je eigen portie er vanaf halen. Het zag er allemaal heel goed uit.

Het menu bestond uit:

Een snack uit het dorp

Een variatie op aardpeer – zeewier – sla – dill – kabeljauw – groene chili en knapperig brood

Forel uit de ijszee – mossel cremsaus – kuit van forel – kool – daslook – aardappelstokjes

Lam van de barbecue – cheddarkaas – nieuwe aardappels – estragonboter

    

Frambozen – champagne sabayonne – gekaramelliseerde witte chocolade – hazelnoten. Helaas geen foto van maar wel van toen het klaar werd gemaakt in de keuken. Links zien we Mads.

Alles werd begeleidt door passende wijnen.

Met dit clubje zaten we aan tafel:

Bente, Janette, Synnøve, Frode, Gert en Elisabeth (ik zat tussen de twee laatsten in)

Aan het eind heb ik namens iedereen een dankwoordje gehouden, net als vorig jaar. We hopen werkelijk dat dit volgend jaar ook weer wordt georganiseerd.

Zondag hebben we uitgeslapen. Ik heb een klein uurtje hardgelopen en na het ontbijt gingen we de tuin in. Het was weer prachtig weer! Hier en daar onkruid wieden, meer aardappels gepoot, nieuwe aardbeiplanten geplant, een hostplant verplant en ondertussen brooddeeg gemaakt en brood gebakken. Gert heeft een hele grote pan risotto gemaakt die hij vervolgens gedroogd heeft in de dehydrator. Dat wordt meegenomen op onze wandelvakantie komende zomer. De tuin is een tijdje gesproeid vanwege de droge grond.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *