17/5: Nationale feestdag 17. mei

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

17 mei is de nationale feestdag, ook genoemd „de 17e mei“; dan weet iedereen waar het over gaat. Ik was vroeg wakker en het eerste wat ik deed was de noorse vlag uithangen. Dit jaar deden we niet mee aan het feestgedruis: we hebben deze extra vrije dag benut om in de tuin te werken.

    

Ik heb de seringenboom cq -struik die naast de schuur staat, bijgewerkt, althans de oude takken heb ik eruit geknipt. Daar knapte de struik zichtbaar van op. Over niet alle te lange tijd zal die gaan bloeien en heerlijk ruiken.

    

De aardappels die ik begin mei heb gepoot komen al voorzichtig omhoog. Ik heb verder diverse groentes gezaaid: tuinbonen, sperziebonen,boerenkool, rode biet en diverse soorten sla. Ook bloemkoolplantjes heb ik geplaatst. Ik vind de tuin er weer mooi bijstaan.

Gert heeft een kompostbak voor me getimmerd. Mijn derde.

Ik heb aan twee niet genoeg, van alle groenteafval wat uit de (groente)tuin, huis en winkel komt. Ik wil een derde zodat ik elk jaar om en om eentje kann gebruiken en de inhoud nog meer tijd krijgt om te komposteren. De kompostbak is vervolgens achter de schuur gezet en heeft Gert hem daar geverfd.

We zijn tevreden met alles wat we vandaag gedaan hebben. Maar de tuin zou na het geweldig mooie weer van de laatste tijd wel wat extra water kunnen gebruiken. Daarom heb ik de sproeier een paar uur op de groentetuin gehad.

Janet