15/2: Fellesnemnda in Ålesund

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

Deze maand was het moederdag in Noorwegen en gisteren was het Valentijnsdag. We hadden de winkel in stemming gebrachten daar wil ik nog even een foto van laten zien. Gert had rood vilt gekocht en er allemaal rode hartjes van geknipt. Ik heb ze met draadjes her en der in de winkel opgehange. Stond leuk, en de harten kan ik volgend jaar ook weer gebruiken 🙂

Zoals ik eerder schreef zijn de eerste politieke partijen in 2018 weer geweest. Vandaag zou ik aanvankelijk vier politieke vergaderingen hebben maar twee ervan werden gecanceled. In Ålesund was de vergadering van fellesnemnda van 09.00 – 15.00 uur (tijdelijke gemeenteraad voor de aankomende nieuwe gemeente Ålesund). Het voert te ver om alle vergaderpunten te noemen, maar de politici waren het in het algemeen redelijk eens met elkaar.

Voordat de vergadering begon waren er diverse orienteringen. Ook werkten we in groepen samen waar het thema „Hoe werken we toe naar het creëren van een gezamelijke samenwerkingscultuur?“

     

De locale krant, Sunnmørsposten (SMP), was ook aanwezig en de volgende dag was er een artikel over de vergadering geschreven waar deze foto bij was geplaatst:

De vergadering duurde tot circa 14.45 uur. Ik was met iemand meegereden vanuit Ørskog, maar die moest nog blijven vanwege een extra vergadering dus nam ik de bus terug naar Sjøholt.

Gert zat die dag in de winkel en daar ontmoeten we elkaar weer. Ik bleef er tot kwart over vijf want om half zes zou de volgende vergadering zijn in onze gemeente, het college van B&W.

Deze vergadering duurde gelukkig niet zo lang en was ik rond een uur of acht weer thuis.

Janet