16/11: Fellesnemda en Leesgroep

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

De vergadering van de Fellesnemda (tijdelijke gemeenteraad van de vijf gemeenten die gaan fuseren) stond weer op het programma. Bij tourbeurt wordt de vergadering in één van deze gemeenten gehouden. Dit keer in het gemeentehuis in onze gemeente Ørskog.

De vergadering werd opgenomen, zodat iedereen die dat wil dit ook rechtstreeks kan bekijken. Ik heb ook nog wat gezegd vanaf de spreekgestoelte. Op deze link kun je dat vanaf 1:21:00 zien. Daar noem ik aan het eind onder andere dat  dat we respect voor elkaar moeten hebben om op die manier een nieuwe grote gemeente te kunnen bouwen. Het is niet goed te horen maar sommigen applaudiseerden… 🙂

‘s Avonds had ik leesgroep, dit keer ook in het gemeentehuis, maar dan in de bibliotheek.

Gunnhild en Marit

We lazen het boek «De usynlige» van de noorse schrijver Roy Jakobsen. Marit had het boek uitgekozen en zij had een samenvatting gemaakt. Gunnhild vertelde over de schrijver.

Het was een heel erg mooi boek wat zich op een eiland in het noorden van Noorwegen in de jaren rond WO II afspeelt.

Het volgende boek mocht ik uitzoeken en op aanraden van Jennie, mijn zus, heb ik gekozen voor «De åtte fjellene» (De acht bergen) van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti. Het verhaal zoals het op de achterkant beschreven is sprak me al zeer aan! We spraken ook af dat we de volgende keer in januari weer bij elkaar zouden komen in de schuur van Kari. We nehmen dan allemaal iets te eten mee en maken het gezellig daar.

Janet