24/5: Ørskogdagen

2014

Klik op de foto’s om te vergroten.

Voor de vierde keer zijn de Ørskogdagen georganiseerd. Ons koor heeft besloten er niet meer aan mee te doen. Vanwege de open lucht verdwijnt onze zang „het heelal“ in en komt niet bij het publiek aan. Vorig jaar hebben we microfoons gebruikt maar die namen meer de voorbijsuisende wind op dan onze zang. Dus nee, dit was geen succes en we staan er dan eigenlijk voor Piet Snot. De tijd kunnen we beter gebruiken.

Op de Ørskogdagen staan altijd veel stands: bedrijven die hun waren aanbieden. Wij stonden er ook met een stand van de Senterpartij; als enige van alle gemeentelijke partijen. We konden ons daarmee goed profileren. Wedden dat ze er volgend jaar wel allemaal staan, vanwege de gemeentelijke verkiezingen in september?

05

We wilden een stand die er niet „gangbaar“ uitzag. We hadden bedacht om hooibalen te gebruiken die we als een soort wand gingen opbouwen en konden afschermen met de buren. Die hooibalen konden we lenen van een kennis van ons en daar hoefden we niets voor te betalen!

08

Ook hadden we jojo’s besteld met het logo van de Senterparti erop. Die vielen zeer in de smaak, bij zowel jong als oud. We hadden verder ook een paar „knorrende“ varkentjes gekocht: kleine speelgoedvarkentjes die geluid maken als je ze in de buik knijpt. Dat viel bij de kleinste kidneren met name in de smaak.

09

Een partijgenoot, die een bedrijf heeft in het maken van gerookte zalm, gerookte forel en „fenalår“ (gedroofd schapebout) heeft voor een smaakproeverij gezorgd. Dat viel zeer in de smaak. De schapebout is tot op het bot afgekloven en de gerookte visproducten gingen er ook in als koek. Het was mooi weer en er was een goede bezoeksopkomst. Met name Gert en ik stonden in de stand. Karl Johan kwam iets later.

01

Ik heb om half 12 mee gedaan aan een wedstrijd: „Eggane opp“. Het is een korte afstand (2,2 km) maar je gaat continue omhoog. Ik had de tocht een paar dagen ervoor al getest (een aantal uren na het avondeten) en heb hem toen in circa 17 minuten gelopen.

Met nummer 83 kwam ik aan de start.

Met nummer 83 kwam ik aan de start.

Met de Eggane op heb ik er 15 minuten en 49 sec. over gedaan. Van de tien vrouwen werd ik nummer vijf en ik werd de beste in mijn leeftijdsgroep. Maar ja, ik was dan ook de enige in mijn leeftijdsgroep, ha, ha. Desalniettemin: alle andere vrouwen na mij waren allen jonger dan mij. Ik ben tevreden!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *