29-30/10: Jønsbu en bacalaoavond

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

Nadat we Stolt Mat gesloten hadden laden we de auto in en reden naar Jønsbu. Daar hielden we de jaarlijkse bacalao-avond; dit keer bij Ole Mindor en Margit.Toen we daar tegen 19.00 uur aankwamen stonden Ole Mindor en Thor bij de grill buiten. En die grill stond in brand.

dsc_0071

Het bleek dat daar de slede met bacalao onder stond om nog even goed na te garen, maar er was olijfolie uit de slede gedropen wat een brand tot gevolg had. Het was een heel gedoe, en ze probeerden van alles om de brand te stoppen. Uiteindelijk lukte dat. En kon de braadslede op de mooi gedekte tafel worden gezet.

dsc_0072

Er zat een niet gepland rooksmaakje aan maar dat was absoluut niet on-appetijtelijk!

dsc_0074     dsc_0073

Het werd een gezellige avond, maar ik was behoorlijk moe en we trokken ons na het avondeten terug en gingen we op tijd naar bed. Volgend jaar vindt de avond weer bij ons plaats.

De zomertijd wird afgesloten en de klok ging die nacht een uur terug. Ik snap nog steeds niet waarom dit „fenomeen“ in stand wordt gehouden.

Janet